Chec cu ciuperci

IMG_5814
Umplutura :
250 g ciuperci champignons
1 ceapa 
1 morcov 
2 lg patrunjel verde tocat
1/2 lgt sare
piper
2-3 lg ulei
 
Aluat :
3 oua
1/2 lgt rasa sare
50 ml ulei
2 lg smantana
2 lg iaurt 
250 g faina
1/2 plic praf de copt (5 g)
 
Mod de preparare :
       Umplutura : calim ceapa tocata in ulei, adaugam morcovul ras. Incorporam ciupercile taiate marunt (eu am folosit 350 g , dar voi pastrati  cantitatea din reteta ), sarea si piperul si lasam pe foc pana scade apa lasata de ciuperci. La final adaugam patrunjelul verde tocat.
 
IMG_5793
 
 
IMG_5794
 
IMG_5795
 
 
       Lasam umplutura sa se raceasca.
 
       Aluat : intr-un castron mixam ouale cu sarea, adaugam apoi treptat uleiul, smantana si iaurtul. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt. 
 
IMG_5798
 
 
       Luam 2 lg din aluat si il amestecam cu umplutura rece. 
       Aluatul ramas il intindem intr-o forma de chec (11*30 cm) tapetata cu hartie de copt, iar pe mijloc asezam cu lingura umplutura, Apasam putin ca sa intre umplutura in mijloc.
 
IMG_5799
 
 
IMG_5801
 
 
       Punem checul in cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor deasupra. 
 
IMG_5807
 
IMG_5809
 
 
       Dupa ce s-a racit, il putem felia si servi langa o salata de cruditati .
 
IMG_5828
 
 
IMG_5814
 
 
Pofta buna si spor la incercat reteta ! Foarte, foarte bun checul !
 
Sursa :  http://www.haisagatim.ro/2014/02/chec-cu-ciuperci.html
 
 
 
 
 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.