Umplutura :
250 g ciuperci champignons
1 ceapa
1 morcov
2 lg patrunjel verde tocat
1/2 lgt sare
piper
2-3 lg ulei
Aluat :
3 oua
1/2 lgt rasa sare
50 ml ulei
2 lg smantana
2 lg iaurt
250 g faina
1/2 plic praf de copt (5 g)
Mod de preparare : Umplutura : calim ceapa tocata in ulei, adaugam morcovul ras. Incorporam ciupercile taiate marunt (eu am folosit 350 g , dar voi pastrati cantitatea din reteta ), sarea si piperul si lasam pe foc pana scade apa lasata de ciuperci. La final adaugam patrunjelul verde tocat.
Lasam umplutura sa se raceasca.
Aluat : intr-un castron mixam ouale cu sarea, adaugam apoi treptat uleiul, smantana si iaurtul. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt.
Luam 2 lg din aluat si il amestecam cu umplutura rece.
Aluatul ramas il intindem intr-o forma de chec (11*30 cm) tapetata cu hartie de copt, iar pe mijloc asezam cu lingura umplutura, Apasam putin ca sa intre umplutura in mijloc.
Punem checul in cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor deasupra.
Dupa ce s-a racit, il putem felia si servi langa o salata de cruditati .
Pofta buna si spor la incercat reteta ! Foarte, foarte bun checul !
Sursa : http://www.haisagatim.ro/2014/02/chec-cu-ciuperci.html
Lasă un răspuns