Bezea cocos :
7 albusuri
un praf sare
200 g zahar
200 g cocos
4 lg rase faina
Crema vanilie :
7 galbenusuri
8 lg zahar
2 lg faina
3 lg lapte
1 lgt esenta de vanilie
200 g unt
Glazura ciocolata :
150 g ciocolata cu lapte
50 g unt
5 lg lapte
Mod de preparare :Bezea cocos : intr-un castron mixam spuma albusurile de ou cu praful de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste.La final incorporam cocosul amestecat cu faina (cu o lingura, cu miscari circulare, de jos in sus). Turnam compozitia in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor .
Crema vanilie : mixam galbenusurile de ou cu zaharul , adaugam apoi faina, laptele treptat si punem vasul pe baie de aburi, amestecand mereu , pana se ingroasa crema.
Untul la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam cate o lingura din crema racita, ca la maioneza. La sfarsit punem esenta de vanilie.
Crema obtinuta o intindem peste bezeaua de cocos.
Glazura ciocolata : toate ingredientele le punem intr-un vas, pe baie de aburi, amestecand mereu, pana la omogenizare . Lasam glazura circa 1 minut sa se racoreasca, apoi o intindem peste prajitura. Dam prajitura la frigider pentru minim 2 ore, apoi putem taia si servi.
Delicioasa !!!
Spor la incercat reteta ! 🙂
Sursa : http://gustolandia.ro/prajitura-cu-nuca-de-cocos/
Lasă un răspuns