Prajitura Rumba cu visine

IMG_5416

Blat :
6 albusuri
6 lg zahar
1 cana nuci prajite si tocate
1 cana visine
5 lg faina
 
Crema :
6 galbenusuri
9 lg zahar
5 lg lapte
2 plicuri zahar vanilat
300 g unt 
 
2 foi de napolitane (sau 2 blaturi din 2 oua fiecare)
 
Mod de preparare :
       Blat : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste. La final incorporam faina amestecata cu nucile prajite si tocate si cu visinele scurse de suc (eu am folosit congelate, dar se pot folosi si din compot).
IMG_5356
       Compozitia o intindem intr-o tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor .
 
IMG_5357
IMG_5358
       Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul si zaharul vanilat, pana se topeste zaharul, adaugam apoi laptele si punem pe aburi pana cand crema incepe sa se ingroase. O lasam sa se raceasca.
 
IMG_5359
IMG_5361
       Untul il mixam putin, apoi in el adaugam cate o lingura din crema racita. Omogenizam bine.
 
IMG_5363
IMG_5366
       Asamblare : foaie de napolitana (taiata dupa dimensiunea blatului cu visine)-1/2 crema- blat -1/2 crema -foaie de napolitana. 
Cine doreste sa foloseasca 2 blaturi in loc de foile de napolitane, poate folosi si glazura de ciocolata : 150 g ciocolata , 2 lg unt si 4 lg lapte. 
 
IMG_5367
IMG_5368
IMG_5372
       Peste prajitura punem o greutate (eu am pus un tocator de lemn de dimensiunea prajiturii) si dam la frigider de seara pana dimineata.
 
IMG_5416
       Reteta am primit-o de la fina mea Geta , careia ii multumesc, dar si pentru multe alte retete pe care mi le-a dat 🙂 
 
Spor la pregatiti prajiturica ! Este absolut delicioasa  ! 🙂
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

2 Responses to Prajitura Rumba cu visine

  1. Elena

    As vrea si eu sa o fac. Arata foarte bine. dar m-ar interesa daca de la crema de vanilie nu se inmoaie foarte tare napolitana si sa arate asa ca o „guma” intinsa. Multumesc tare mult de raspuns.

    • miremirc

      nu se inmoaie foarte tare. poti sa o faci linistita 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.