Blat :
6 albusuri
6 lg zahar
1 cana nuci prajite si tocate
1 cana visine
5 lg faina
Crema :
6 galbenusuri
9 lg zahar
5 lg lapte
2 plicuri zahar vanilat
300 g unt
2 foi de napolitane (sau 2 blaturi din 2 oua fiecare)
Mod de preparare : Blat : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste. La final incorporam faina amestecata cu nucile prajite si tocate si cu visinele scurse de suc (eu am folosit congelate, dar se pot folosi si din compot).
Compozitia o intindem intr-o tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor .
Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul si zaharul vanilat, pana se topeste zaharul, adaugam apoi laptele si punem pe aburi pana cand crema incepe sa se ingroase. O lasam sa se raceasca.
Untul il mixam putin, apoi in el adaugam cate o lingura din crema racita. Omogenizam bine.
Asamblare : foaie de napolitana (taiata dupa dimensiunea blatului cu visine)-1/2 crema- blat -1/2 crema -foaie de napolitana.
Cine doreste sa foloseasca 2 blaturi in loc de foile de napolitane, poate folosi si glazura de ciocolata : 150 g ciocolata , 2 lg unt si 4 lg lapte.
Peste prajitura punem o greutate (eu am pus un tocator de lemn de dimensiunea prajiturii) si dam la frigider de seara pana dimineata.
Reteta am primit-o de la fina mea Geta , careia ii multumesc, dar si pentru multe alte retete pe care mi le-a dat 🙂
Spor la pregatiti prajiturica ! Este absolut delicioasa ! 🙂
Comments
comments
(1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
2 Responses to Prajitura Rumba cu visine
Elena
As vrea si eu sa o fac. Arata foarte bine. dar m-ar interesa daca de la crema de vanilie nu se inmoaie foarte tare napolitana si sa arate asa ca o „guma” intinsa. Multumesc tare mult de raspuns.
As vrea si eu sa o fac. Arata foarte bine. dar m-ar interesa daca de la crema de vanilie nu se inmoaie foarte tare napolitana si sa arate asa ca o „guma” intinsa. Multumesc tare mult de raspuns.
nu se inmoaie foarte tare. poti sa o faci linistita 🙂