Aluat :
550 g faina
1 plic drojdie uscata (7 g)
1+1/2 lgt sare
2 lg zahar
1 ou
1 albus
250 ml lapte caldut
130 ml ulei de masline
Umplutura :
250 g telemea de vaca
1 ou
2 lg patrunjel proaspat tocat
Uns deasupra :
50 g unt topit
1 galbenus de ou
1 lgt lapte
Mod de preparare : Umplutura : amestecam telemea rasa pe razatoarea cu ochiuri mari, oul si patrunjelul tocat. Umplutura o pregatim dupa ce aluatul a dospit.
Aluat : intr-un castron cernem faina si adaugam celelalte ingrediente. La inceput amestecam cu o lingura, apoi framantam cu mainile, circa 15-20 minute .Acoperim castronul cu un prosop de bucatarie curat, aluatul obtinut il lasam sa creasca, 1 ora.
Aluatul crescut il impartim in 12 bile. Fiecare bila o intindem putin cu sucitorul, apoi cu o forma rotunda (d=8 cm) decupam un cerc, iar marginile ramase le rulam. Firul de aluat il impletim in 2 , apoi il asezam de jur imprejurul cercului de aluat decupat initial, astfel incat sa formez un cuib. Fiecare cuib il ungem cu unt topit si racorit (si in cuib si pe margini), apoi asezam umplutura (amestecam ingredientele) , iar marginile cuibului le ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte. Lasam cuiburile 20 minute sa creasca, apoi le dam la cuptor pana se rumenesc.
Lasam cuiburile sa se racoreasca, apoi le servim. Sunt excelent de gustoase si pufoase.
Pofta buna si spor la gatit ! 🙂
Sursa : http://www.pokhas.com/retete-culinare/retete-patiserie/526-cuiburi-pufoase-cu-branza
Lasă un răspuns