Prajitura Raffaello

IMG_5098

 

Blat vanilie :

3 oua

200 g zahar

100 ml ulei

100 ml lapte

200 g faina

1 plic praf de copt

 

Crema de ciocolata alba :

700 ml frisca lichida

750 g ciocolata alba

 

Bezea cocos :

5 albusuri

150 g zahar

150 g cocos

2 lg faina

1/2  plic praf de copt (5 g)

2 picaturi esenta de migdale

 

Ptr insiropat blaturile :

200 ml lichior Pina Colada

 

Decor :

50 g cocos

 

Mod de preparare :

Crema de ciocolata alba : punem frisca intr-o craticioara, pe foc, pana atinge punctul de fierbere. Luam deoparte si adaugam ciocolata alba rupta bucatele. Omogenizam cu un tel si lasam sa se raceasca, dupa care o dam la frigider de seara pana dimineata.

IMG_4937

 

IMG_4950

IMG_4951

 

Blat vanilie : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile treptat, uleiul treptat, laptele treptat, iar la final (cu ajutorul unei linguri) faina amestecata cu praful de copt.

IMG_4938

IMG_4939

IMG_4940

 

Compozitia obtinuta o intindem intr-o tava (25*35 cm sau chiar mai mare) tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor , la 180 grade Celsius, circa 20 minute; facem testul scobitorii.

IMG_4943

IMG_4944

Bezea cocos : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, esenta de migdale, adaugam apoi cocosul amestecat cu faina si praful de copt. Omogenizam bezeaua cu ajutorul unei linguri, apoi o intindem in aceeasi tava in care am copt si blatul de vanilie. Coacem la 170 grade Celsius, circa 20 minute. Avem grija sa nu se arda.

IMG_4945

IMG_4946

IMG_4948

 Asamblare : blat vanilie (il intepam cu un betigas din loc in loc) insiropat cu lichior Pina Colada- 1/2 crema de ciocolata alba – bezea cocos insiropata cu lichior Pina Colada-1/2 crema de ciocolata alba-cocos.

IMG_4960

IMG_4967

IMG_4968

Lasam prajitura la frigider pentru minim 5 ore, apoi o putem felia ( cu un cutit trecut prin apa fierbinte ) si servi. Arata mai degraba ca un tort decat ca o prajitura. 🙂

IMG_5098

IMG_5091

 

Sfat : cu cele 5 galbenusuri de ou ramase de la bezeaua cu cocos, am facut https://miremirc.ro/2011/02/cuib-de-viespi-pumni/.

Minunata, dar … data viitoare o voi face doar cu 550 g ciocolata alba si 500 ml frisca lichida. Mi s-a parut cam multa crema…

 

Sursa mea de inspiratie : http://www.laurasava.ro/2009/01/08/prajitura-raffaello/

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

4 Responses to Prajitura Raffaello

  1. camy

    ft. buna si frumoasa este!!!

    ..te-as intreba daca crema este destul de tare , adica daca nu curge!

    • miremirc

      crema nu curge 🙂 dar poti folosi mai putina crema…mie mi s-a parut cam prea multa.

  2. manu

    nu ati spus la cite grade se coase blatul de bezea si daca in crema de cioccolata se pune gelatina

    • miremirc

      am scris in reteta la cate grade se coc blaturile si cat timp 🙂
      mersi de atentionare !
      in crema nu se pune gelatina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.