Blat vanilie :
3 oua
200 g zahar
100 ml ulei
100 ml lapte
200 g faina
1 plic praf de copt
Crema de ciocolata alba :
700 ml frisca lichida
750 g ciocolata alba
Bezea cocos :
5 albusuri
150 g zahar
150 g cocos
2 lg faina
1/2 plic praf de copt (5 g)
2 picaturi esenta de migdale
Ptr insiropat blaturile :
200 ml lichior Pina Colada
Decor :
50 g cocos
Mod de preparare :
Crema de ciocolata alba : punem frisca intr-o craticioara, pe foc, pana atinge punctul de fierbere. Luam deoparte si adaugam ciocolata alba rupta bucatele. Omogenizam cu un tel si lasam sa se raceasca, dupa care o dam la frigider de seara pana dimineata.
Blat vanilie : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile treptat, uleiul treptat, laptele treptat, iar la final (cu ajutorul unei linguri) faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia obtinuta o intindem intr-o tava (25*35 cm sau chiar mai mare) tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor , la 180 grade Celsius, circa 20 minute; facem testul scobitorii.
Bezea cocos : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, esenta de migdale, adaugam apoi cocosul amestecat cu faina si praful de copt. Omogenizam bezeaua cu ajutorul unei linguri, apoi o intindem in aceeasi tava in care am copt si blatul de vanilie. Coacem la 170 grade Celsius, circa 20 minute. Avem grija sa nu se arda.
Asamblare : blat vanilie (il intepam cu un betigas din loc in loc) insiropat cu lichior Pina Colada- 1/2 crema de ciocolata alba – bezea cocos insiropata cu lichior Pina Colada-1/2 crema de ciocolata alba-cocos.
Lasam prajitura la frigider pentru minim 5 ore, apoi o putem felia ( cu un cutit trecut prin apa fierbinte ) si servi. Arata mai degraba ca un tort decat ca o prajitura. 🙂
Sfat : cu cele 5 galbenusuri de ou ramase de la bezeaua cu cocos, am facut https://miremirc.ro/2011/02/cuib-de-viespi-pumni/.
Minunata, dar … data viitoare o voi face doar cu 550 g ciocolata alba si 500 ml frisca lichida. Mi s-a parut cam multa crema…
Sursa mea de inspiratie : http://www.laurasava.ro/2009/01/08/prajitura-raffaello/

ft. buna si frumoasa este!!!
..te-as intreba daca crema este destul de tare , adica daca nu curge!
crema nu curge 🙂 dar poti folosi mai putina crema…mie mi s-a parut cam prea multa.
nu ati spus la cite grade se coase blatul de bezea si daca in crema de cioccolata se pune gelatina
am scris in reteta la cate grade se coc blaturile si cat timp 🙂
mersi de atentionare !
in crema nu se pune gelatina.