Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello

Blat vanilie :

3 oua

200 g zahar

100 ml ulei

100 ml lapte

200 g faina

1 plic praf de copt

 

Crema de ciocolata alba :

700 ml frisca lichida

750 g ciocolata alba

 

Bezea cocos :

5 albusuri

150 g zahar

150 g cocos

2 lg faina

1/2  plic praf de copt (5 g)

2 picaturi esenta de migdale

 

Ptr insiropat blaturile :

200 ml lichior Pina Colada

 

Decor :

50 g cocos

 

Mod de preparare Prajitura Raffaello :

Crema de ciocolata alba : punem frisca intr-o craticioara, pe foc, pana atinge punctul de fierbere. Luam deoparte si adaugam ciocolata alba rupta bucatele. Omogenizam cu un tel si lasam sa se raceasca, dupa care o dam la frigider de seara pana dimineata.

IMG_4937

IMG_4950

IMG_4951

Blat vanilie : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile treptat, uleiul treptat, laptele treptat, iar la final (cu ajutorul unei linguri) faina amestecata cu praful de copt.

IMG_4938

IMG_4939

IMG_4940

Compozitia obtinuta o intindem intr-o tava (25*35 cm sau chiar mai mare) tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor , la 180 grade Celsius, circa 20 minute; facem testul scobitorii.

IMG_4943

IMG_4944

Bezea cocos : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, esenta de migdale, adaugam apoi cocosul amestecat cu faina si praful de copt. Omogenizam bezeaua cu ajutorul unei linguri, apoi o intindem in aceeasi tava in care am copt si blatul de vanilie. Coacem la 170 grade Celsius, circa 20 minute. Avem grija sa nu se arda.

IMG_4945

IMG_4946

IMG_4948

 Asamblare : blat vanilie (il intepam cu un betigas din loc in loc) insiropat cu lichior Pina Colada- 1/2 crema de ciocolata alba – bezea cocos insiropata cu lichior Pina Colada-1/2 crema de ciocolata alba-cocos.

IMG_4960

Prajitura Raffaello

 

Lasam prajitura la frigider pentru minim 5 ore, apoi o putem felia ( cu un cutit trecut prin apa fierbinte ) si servi. Arata mai degraba ca un tort decat ca o prajitura. 🙂

Prajitura Raffaello

 

Sfat : cu cele 5 galbenusuri de ou ramase de la bezeaua cu cocos, am facut https://miremirc.ro/2011/02/cuib-de-viespi-pumni/.

Minunata, dar … data viitoare o voi face doar cu 550 g ciocolata alba si 500 ml frisca lichida. Mi s-a parut cam multa crema…

 

Sursa mea de inspiratie :

Prajitura Raffaello

 

Alte retete cu cocos :

Prajitura „caciuli rusesti”

Bomboane Raffaello

Roua diminetii

 

 

 

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon0
fb-share-icon20

4 Comentarii

  1. camy

    ft. buna si frumoasa este!!!

    ..te-as intreba daca crema este destul de tare , adica daca nu curge!

    Răspuns
    • miremirc

      crema nu curge 🙂 dar poti folosi mai putina crema…mie mi s-a parut cam prea multa.

      Răspuns
  2. manu

    nu ati spus la cite grade se coase blatul de bezea si daca in crema de cioccolata se pune gelatina

    Răspuns
    • miremirc

      am scris in reteta la cate grade se coc blaturile si cat timp 🙂
      mersi de atentionare !
      in crema nu se pune gelatina.

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email1