Tort Tuxedo
Blaturi :
250 g faina
80 g cacao
400 g zahar
1/2 lgt sare
1 lgt praf de copt
2 lgt bicarbonat
2 oua mari (sau 3 oua mici)
125 ml ulei
125 ml cafea espresso
250 ml iaurt (sau lapte batut)
Crema ciocolata neagra :
200 g ciocolata neagra (55% cacao)
200 ml frisca lichida
Crema ciocolata alba :
200 g ciocolata alba
200 ml frisca lichida
Crema pt imbracat tortul :
175 g ciocolata cu lapte
175 ml frisca lichida
Glazura :
100 g ciocolata neagra
100 ml frisca lichida
1 lg miere
Decor :
50 g ciocolata alba
Mod de preparare Tort Tuxedo :
Blaturi: peste ingredientele umede, amestecate intr-un castron, adaugam amestecul de ingrediente uscate. Impartim compozitia (care este destul de lichida) in 2 si coacem 2 blaturi, intr-o forma (d=24 cm, eu am folosit d=23 cm). Dam la cuptor, la 170- 180 grade Celsius pentru circa 30-40 minute.Facem testul cu scobitoarea.
Crema ciocolata neagra :
Frisca lichida o punem intr-o craticioara, pe foc mediu si o lasam pana ajunge la punctul de fierbere. Luam deoparte de pe foc craticioara si adaugam bucatelele de ciocolata. Lasam 30 de secunde, apoi cu un tel omogenizam compoztita.
La fel procedam pentru crema de ciocolata alba.
Idem si pentru crema pt imbracat tortul.
Aceste 3 crema le punem in congelator, pentru circa 20 de minute, apoi le scoatem si le mixam.
Asamblare : blat – crema ciocolata neagra- crema ciocolata alba- blat- crema ptr imbracat tortul.
Glazura : frisca lichida o punem intr-o craticioara, pe foc mediu, o aducem la punctul de fierbere, apoi o luam deoparte, adaugam mierea si ciocolata. Lasam 30 de secunde, apoi cu ajutorul unui tel omogenizam. Lasam glazura sa se racoreasca , apoi o turnam peste tort.
Decor : ciocolata alba am rupt-o bucatele si am pus-o intr-o punga, pe care am tinut-o in apa fierbinte cateva minute, pana s-a topit ciocolata. Am taiat un colt al pungii, apoi am pus din loc in loc peste glazura , ciocolata alba. Cu o scobitoare am facut facut cerculete .
Lasam tortul la frigider, pentru a se intari glazura, minim 2 ore.
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea : http://gabrielacuisine.ro/tort-tuxedo-tuxedo-cake/
Please follow and like us:
Ti-a iesit perfect! Felicitari!
Minunat…
Ce minunat ti-a iesit!
Buna, te rog daca poti sa imi spui la ce temperatura ai copt blaturile. Multumesc mult!!
Iulia blaturile se coc la 175 grade Celsius sau 350 grade Farenheit!
😉
Multumesc 🙂
1.) blaturile nu se insiropeaza
2.) tortul are 3 kg.
Foarte consistent!
In ciocolată cu frișcă nu se pune deloc gelatina?
nu
Cel mai bun blat, il ador, dar am 2 forme de 18 cm si nu stiu ce cantitati imi trebuiesc. Te rog mult ajuta ma, ai multa experienta in domeniu. Merci mult, te pup
iti trebuie cam treisfert din cantitati pentru o forma de 18 cm.