Prajitura inghetata

IMG_2659

Foi :

300 g faina

100 g unt

80 g zahar pudra

1 ou

1 plic praf de copt

2 lg lapte

 

Crema :

800 ml lapte

4 lg faina

250 g zahar pudra

250 g unt

1 plic zahar vanilat (sau 1 lgt esenta de vanilie)

2 lg cacao

 

Glazura :

150 g ciocolata

2 lg unt

4 lg lapte

 

Mod de preparare :

Foile :  intr-un castron cernem faina impreuna cu praful de copt, apoi o framantam cu untul moale, adaugam zaharul, oul si laptele. Framantam cat sa obtinem un aluat omogen, pe care il impartim in 3. Coacem 3 foi pe fundul unei tavi (25*35 cm) pe care am presarat faina.

IMG_2391

 

IMG_2395

 

IMG_2396

 

IMG_2397

 

Foile le-am intins cu sucitorul pe masa infainata, apoi le-am rulat pe sucitor si le-am asezat pe fundul tavii. Marginile le-am taiat cu cutitul. Coacem la foc mic, cateva minute. Multa atentie pentru ca foile se coc foarte repede.

 

 

IMG_2398

 

IMG_2399

 

 Crema : intr-o craticioara amestecam faina cu laptele rece . Punem pe foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa crema . Acoperim cu folie alimentara si dam la rece.  Untul moale (la temperatura camerei ) il mixam cu zaharul pudra, iar in el adaugam cate o lingura din crema racita. Omogenizam, apoi impartim crema in 2. Intr-o parte punem 1 plic zahar vanilat (sau esenta de vanilie), iar in cealalta parte cele 2 linguri de cacao.

IMG_2429

 

IMG_2431

IMG_2432

IMG_2433

 

Asamblare : foaie-crema maro-foaie-crema alba-foaie-glazura.

IMG_2435

 

 Glazura : intr-o craticioara, amestecam ingredientele. Punem pe foc mic, amestecand mereu. Intindem glazura peste prajitura. Dam la rece cateva ore sau de seara pana dimineata.

IMG_2659IMG_2599

Sursa : caietul cu retete al mamei mele.

Spor la incercat prajiturica ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

One Response to Prajitura inghetata

  1. Michelle

    Foooarte bună prajitura!!!! Foooarte uşor de făcut!!!! Foooarte repede de făcut!!! Foooarte uşor s-a terminat…a fost delicioasă! B-) Data viitoare porţie dublă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.