Foi cacao :
250 g faina
1 plic praf de copt
125 g unt
90 g zahar pudra
1 ou
3 lg lapte
1 lg cacao
Blat :
6 oua
6 lg zahar
6 lg faina
Crema :
300 ml lapte rece
200 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
3 lg faina
200 g unt
Sirop ptr blat :
100 ml apa
2 lg zahar
1 lg rom
Glazura :
150 g ciocolata
2 lg unt
3 lg lapte
Mod de preparare : Foi : Intr-un castron amestecam faina cu praful de copt, untul de la temperatura camerei, si framantam cu varful degetelor. Adaugam apoi zaharul pudra , oul, pudra de cacao si laptele. Framantam pentru omogenizare, apoi impartim aluatul in 2 .
Aluatul obtinut il impartim in 2 si intindem 2 foi pe fundul unei tavi (25*35 cm) pe care am presarat faina.
Coacem la foc mic, circa 5-7 minute.
Blat : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile pe rand, iar la final faina. Amestecam pentru omogenizare cu o lingura, apoi intindem compozitia in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem circa 10-15 minute.
Sirop : intr-un ibric amestecam apa cu zaharul, apoi punem pe foc mic, timp de 5 minute. Dam de pe foc si adaugam rom-ul. lasam siropul obtinut sa se raceasca.
Crema : amestecam faina cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam laptele rece treptat, amestecand mereu pentru a nu se forma cocoloase.
Punem craticioara pe foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa. Lasam crema sa se raceasca.
Untul de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam cate o lingura din crema de mai sus racita.
Asamblare : pe o tava asezam o foaia de cacao- 1/2 crema-blat insiropt-1/2 crema-foaie de cacao.
Glazura : ingredientele le amestecam intr-o craticioara , pe foc mic, apoi glazura obtinuta o intindem peste prajitura.
Reteta am preluat-o din caietul cu retete al mamei mele 🙂
Spor la incercat prajitura pentru ca este absolut delicioasa !
Comments
comments
(No Ratings Yet)
Încarc...
Newsletter
Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro
Comentarii recente