Roua diminetii

IMG_1674
Bile cocos :
200 g branza de vaci grasa
4 lg zahar
1 galbenus
5-6 lg cocos (sau faina de cocos)
 
Blat :
200 g unt moale
150 g zahar
3 oua
1 albus
250 g smantana
260 g faina

1 plic praf de copt
2 lg cacao
3 lg lapte
 
Crema :
150 g zahar
3 lg faina
500 ml lapte
3 galbenusuri
1 plic zahar vanilat bourbon
 
Decor :
50 g ciocolata neagra
 
Mod de preparare :
Bile cocos : amestecam toate ingredientele, facem bile , le asezam pe o farfurie, apoi le dam la congelator pentru 1 ora.
 
IMG_1638
IMG_1639
Blat : mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul, intr-un castron, apoi adaugam ouale pe rand, albusul, mixand dupa fiecare, smantana, iar la final faina amestecata cu praful de copt.
 
IMG_1640
IMG_1641
IMG_1642
IMG_1643
Jumatate din compozitia obtinuta o intindem intr-o forma (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt. in restul de compozitie ramasa adaugam pudra de cacao si laptele. Omogenizam si intindem cu grija peste blatul din tava. Deasupra asezam bilele de cocos scoase din congelator. Dam la cuptor pentru circa 30 minute. facem testul cu scobitoarea.
 
IMG_1644
IMG_1646
       Crema : intr-o craticioara amestecam zaharul, zaharul vanilat bourbon, galbenusurile si faina, adaugam apoi laptele rece treptat, punem pe foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa. Lasam crema sa se raceasca , circa 15 minute, apoi o intindem peste prajitura. Deasupra radem ciocolata neagra. 
 
 
IMG_1648
IMG_1652
IMG_1653
Lasam prajitura la rece pentru minim 3 ore, taiem si servim.
 
IMG_1674
 
Pofta buna si spor la incercat reteta ! 🙂
 
Sursele mele : https://www.facebook.com/cristina.rusu.77?fref=ts
http://www.mnamkyrecepty.sk/recipe/ranna-rosa/
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4,67 out of 5)
Încarc...

One Response to Roua diminetii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.