Prajitura cu piscoturi

Prajitura cu piscoturi

Prajitura cu piscoturi

 
Blat cacao :
5 albusuri
150 g zahar
50 ml ulei
100 ml lapte
135 g faina
25 g cacao
1 plic praf de copt
1 lg esenta de rom
12 piscoturi
200 ml cafea indulcita pentru insiropat blatul
 
Crema :
100 g ciocolata alba
150 ml frisca lichida
5 galbenusuri
200 g zahar
1 lgt esenta de vanilie
300 ml lapte
30 g amidon alimentar
1 plic gelatina granulata (10 g)
300 ml frisca lichida
 
Decor :
ciocolata rasa
 
Mod de preparare Prajitura cu piscoturi :
Blat cacao : intr-un castron, mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul .
 
Mixam pana se topeste ,uleiul treptat, laptele, esenta de rom, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao (incorporate cu o lingura).
 
IMG_0497
 
Compozitia o intindem intr-o tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt, iar peste ea asezam piscoturile Le apasam putin pentru a intra in compozitie, apoi dam tava la cuptor.
 
IMG_0503
 
        Crema : intr-o craticioara, punem ciocolata alba si 150 ml frisca lichida. Asezam pe foc mic, amestecand mereu pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca si o dam la frigider pentru 1 ora.
 
Dupa ce o luam din frigider o mixam, pana se ingroasa putin. Gelatina o hidratam in 80 ml apa rece, timp de 10 minute, apoi o turnam peste crema obtinuta. Omogenizam si lasam deoparte.
 
IMG_0502
 
Galbenusurile si mixam spuma cu 200 g zahar, apoi turnam peste amidonul dizolvat in laptele rece. Punem craticioara pe foc mic, amestecand mereu, pana ce se ingroasa crema. La sfarsit adaugam esenta de vanilie si o lasam sa se raceasca.
 
IMG_0504
 
IMG_0521
 
Crema de oua o amestecam cu crema de ciocolata de mai sus.
 
IMG_0522
 
Cele 300 ml frisca lichida le mixam spuma tare si le incorporam peste crema obtinuta mai sus.
 
IMG_0523
Asamblare : blat cacao insiropat cu cafea indulcita rece- crema .
 
IMG_0524
 
Crema este putin moale, dar dupa ce sta la frigider pentru minim 3 ore se intareste. Deasupra radem ciocolata sau decoram cu bilute de ciocolata.
 
IMG_0530
 
Taiem si servim.
 
Prajitura cu piscoturi
 

Prajitura cu piscoturi

 
 
IMG_0621
 
Am gasit reteta in revista Practic in bucatarie nr.3/2013-din 14 februarie.
 
Sursa originala : http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.ro/2011/10/prajitura-cu-mousse-de-ciocolata-alba.html
Delicioasa ! 🙂
Spor la incercat reteta !
 
 
Please follow and like us:
error1
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. Andreea

    Multumesc!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email1