Prajitura inghetata falsa

IMG_8629
Blat cacao :
4 oua
4 lg zahar
4 lg apa rece
5 lg pline faina
2 lg cacao
 
Sirop :
100 ml apa
2 lg zahar
2 lg rom
 
Crema :
1 plic budinca de vanilie (40 g) 
350 ml lapte
4 galbenusuri

150 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
200 g unt
 
Bezea :
4 albusuri
6 lg zahar
zeama de la 1/2 lamaie
 
Decor :
50 g ciocolata neagra rasa
 
Mod de preparare :
       Blat cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si bezeaua se intareste. Adaugam treptat apa rece. Incorporam apoi galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu pudra de cacao. Omogenizam cu o lingura si intindem compozitia intr-o forma dreptunghiulara (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor circa 15 minute.
 
IMG_8583
       Crema : punem la fiert intr-o craticioara 250 ml lapte. Separat in 100 ml lapte rece dizolvam budinca de vanilie. Aceasta o turnam in fir subtire peste laptele fiert si amestecam pana se ingroasa budinca. Dam de pe foc si adaugam cate un galbenus pe rand, iar la final zaharul si zaharul vanilat. Amestecam de cateva ori pana se topeste zaharul, punem peste budinca o folie alimentara pentru a nu se forma crusta si o lasam sa se raceasca.
 
IMG_8586
IMG_8587
IMG_8588
Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, apoi in el adaugam cate o lingura din budinca rece. Omogenizam bine.
 
IMG_8589
IMG_8590
       Bezea : mixam spuma albusurile, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste , iar la sfarsit zeama de la 1 lamaie. Punem pe baie de aburi pana se intareste putin bezeaua.
 
IMG_8593
IMG_8595
       Sirop : punem apa si zaharul intr-o craticioara, pe foc, timp de 5 minute. Luam de pe foc si adaugam rom-ul.
Asamblare : blat insiropat – crema – bezea – ciocolata rasa.
 
IMG_8596
IMG_8602
IMG_8629
 
Pofta buna !
Multumesc tusa Cheta pentru reteta 🙂 Te puuup !
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 3,86 out of 5)
Încarc...

2 Responses to Prajitura inghetata falsa

  1. Daniela

    Buna ziua! as dori sa fac maine aceasta prajitura deosebita si am o mica nelamurire cu cantitatea de lapte de la crema. Este 250 sau 350? Din descrierea cremei reies 250 ml. Multumesc, Daniela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.