Prajitura Cococioco

Blat nuca :
6 albusuri
150 g zahar
150 g nuci macinate
2 lg faina
Blat cocos :
6 albusuri
150 g zahar
100 g cocos
2 lg faina

Crema :
12 galbenusuri
200 g zahar pudra
2 plicuri zahar vanilat
6 lg lapte
2 lg cacao
300 g unt moale

Glazura :
150 g ciocolata neagra
2 lg unt
4 lg lapte

Mod de preparare :
           Blat nuca: intr-un castron mixam spuma albusurile, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste. La final incorporam faina amestecata cu nucile macinate (cu ajutorul unei linguri amestecam, cu miscari circulare, de jos in sus) .

IMG_8538

Compozitia o turnam intr-o forma dreptunghiulara (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru circa 15 minute.

IMG_8541

IMG_8542

               Blat cocos : intr-un castron mixam spuma albusurile, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste . la final adaugam faina amestecata cu cocosul. Compozitia o intindem in aceeasi forma tapetata cu hartie de copt, in care am copt si blatul de nuca. Dam la cuptor pentru circa 15 minute.

IMG_8545

IMG_8546

IMG_8551

  Crema : mixam galbenusurile cu zaharul, laptele, zaharul vanilat si pudra de cacao pe baie de aburi, circa 20 minute; lasam crema obtinuta sa se raceasca.

IMG_8548

IMG_8549

IMG_8552

Separat, intr-un castron mixam putin untul moale de la temperatura camerei. In el adaugam treptat cate o lingura din crema racita.

IMG_8553

IMG_8554

Glazura : ingredientele le punem intr-o craticioara , pe foc mica si le topim.
Asamblare : blat nuca – crema – blat cocos – glazura.

IMG_8555

IMG_8556

Prajitura o lasam la frigider pentru minim 4 ore, apoi putem taia si servi.

IMG_8558

IMG_8571

Pofta buna ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.