Cheesecake cu biscuiti

IMG_8179

Crusta :
12 biscuiti cu ciocolata BelVitaStart
30 g unt moale

Crema :
500 g branza de vaci cremoasa (sau crema de branza Philadelphia)
150 g zahar
100 ml smantana grasa
2 oua
1 lg esenta de vanilie
1 lgt scortisoara (optional)
5 biscuiti cu ciocolata BelVitaStart

Glazura :
80 g ciocolata neagra
1 lg unt
2 lg lapte

Decor :
30 g ciocolata alba

 

Mod de preparare :

Crusta : biscuitii ii sfaramam cu robotul sau ii punem intre 2 pungi si trecem cu sucitorul peste ei de mai multe ori, apoi ii amestecam cu untul moale .
Rasturnam compozitia intr-o forma de copt patrata (d=20 cm) tapetata cu hartie de copt. Cu ajutorul unei linguri presam biscuitii .

IMG_8158

Crema : intr-un castron mixam branza de vaci cu smantana si zaharul, adaugam apoi ouale, mixand timp de 2 minute, esenta de vanilie si scortisoara (cine doreste).

IMG_8154

IMG_8155

IMG_8156

La sfarsit incorporam biscuitii rupti bucatele.

IMG_8157

Crema obtinuta o intindem peste crusta de biscuiti si dam prajitura la cuptor . Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 30 minute.

IMG_8159

Dupa ce prajitura s-a copt, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

IMG_8160

Glazura :
Intr-o craticioara de inox, cu fund dublu (sau pe aburi ) amestecam ingredientele, pe foc mic, apoi glazura obtinuta o intindem peste prajitura racita.
Ciocolata alba o rupem bucatele si o punem intr-o punga, pe care o tinem in apa fiarta pana se topeste, dupa care o scoatem din apa, o lasam putin sa se racoreasca, decupam un colt mic la punga si trasam linii fine peste glazura de ciocolata. Cu ajutorul unei scobitori, trasam linii perpendiculare peste liniile de ciocolata.
Lasam prajitura la rece pentru minim 1 ora, cat sa se intareasca glazura, apoi putem servi.

IMG_8179

Pofta buna !

Un cheesecake delicios.

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

2 Responses to Cheesecake cu biscuiti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.