Prajitura trio

IMG_7855

Blat :
6 oua
6 lg zahar
6 lg faina
2 lg cacao
6 lg apa rece
1 lgt praf de copt

Bezea :
6 albusuri
8 lg zahar
1 lg otet

Crema :
6 galbenusuri
150 g zahar pudra
50 ml lapte
3 plicuri zahar vanilat
250 g unt

Mod de preparare :

Blat : intr-un castron mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, galbenusurile pe rand, apa treptat, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Coacem blatul pe jumatate, intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie de copt, apoi taiem in 2. Eu am impartit cantitatile in 2 parti si am copt 2 blaturi (tava=23*35 cm).

IMG_7812

IMG_7814

IMG_7815

Bezea : cand blatul s-a copt pe jumatate, il scoatem din cuptor si peste el intindem bezeaua (mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, iar la final otetul ). Dam din nou la cuptor pana cand se coace bezeaua, dar fara sa se arda .

IMG_7819

IMG_7826

Lasam sa se raceasca, apoi scoatem din tava.

Crema : pe foc mic, intr-o cratita cu fund dublu, punem galbenusurile cu zaharul pudra si zaharul vanilat si mixam, apoi adaugam laptele. (sau pregatim crema pe aburi )

IMG_7827

IMG_7828

Lasam crema se raceasca.
Untul moale de la temperatura camerei il mixam si in el adaugam cate o lingura din crema de oua, treptat, ca la maioneza.

IMG_7829

IMG_7830

Asamblare : blat cu bezea-1/2 crema-blat cu bezea-1/2 crema-ciocolata rasa (decoratiuni ciocolata).

IMG_7831

IMG_7832

Dam prajitura la rece pentru minim 3 ore, apoi putem taia si servi .

IMG_7838

IMG_7839

IMG_7855

Pofta buna si spor la incercat prajitura ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 4,20 out of 5)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.