Tarta cu mac si branza de vaci

Aluat :
75 g unt moale
60 g zahar
1 plic zahar vanilat
2 oua
175 g faina
1/2 plic praf de copt
50 ml lapte

Citeste mai mult …. >>>

Crema de mac :
200 g mac
80 g zahar
3 oua
1 lg rom
100 g faina
1/2 lgt praf de copt
25 g unt moale

Crema de branza :
500 g branza de vaci
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
1 lg esenta de vanilie
20 g unt moale
2 oua
50 g faina
1/2 lgt praf de copt

Decor :
zahar pudra

Mod de preparare :
 Aluat : intr-un castron mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi pe rand ouale, iar la final faina amestecata cu praful de copt si laptele (ultimele doua ingrediente le alternam).

       Aluatul il intindem intr-o forma rotunda (d=26 cm), tapetata cu hartie de copt.
       Crema de mac : amestecam macul cu zaharul, apoi adaugam ouale pe rand, untul moale taiat bucatele, zaharul si zaharul vanilat, rom-ul si faina amestecata cu praful de copt.

Crema de mac o intindem peste aluatul din forma rotunda.

       Crema de branza de vaci : mixam branza de vaci cu untul moale, ouale, zaharul si zaharul vanilat, esenta de vanilie, iar la final faina amestecata cu praful de copt.

Pentru a obtine o consistenta mai cremoasa , am folosit blenderul vertical.

       Crema de branza o intindem peste crema de mac din forma de tarta.
       Coacem tarta la foc mediu, timp de 40-45 minute.
       Tarta o lasam sa se raceasca in forma, apoi o scoatem, presaram zahar pudra cu aroma de vanilie, o feliem si o servim.
 Un deliciu de tarta , care se face foarte repede 🙂
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

3 Responses to Tarta cu mac si branza de vaci

  1. mihaela

    ce deliciu!
    am facut si eu acum vreo 2 ani ceva asemanator.combinatia mac-branza e perfecta!
    un week-end cu soare sa ai!

  2. Adina

    Maxime felicitari,arata super tare!:)

  3. Cristina

    Arata super delicios! imi plac astfel de prajituri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.