
Aluat :
250 g unt
250 g zahar
8 galbenusuri
250 g faina
1/2 plic praf de copt (5 g)
1 lg apa rece
1 lamaie
5 lg gem de caise
Umplutura :
250 g zahar
250 g mac
5 lg faina
1/2 plic praf de copt (5 g)
8 albusuri
Mod de preparare :
Aluat : intr-un castron mixam spuma untul moale de la temperatura camerei cu zaharul, adaugam pe rand galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt, apa rece, zeama de la 1 lamaie medie (sau dupa gust) si coaja rasa de lamaie.



Aluatul obtinut il intindem cu lingura intr-o forma dreptunghiulara (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt.
Peste aluat intindem gemul de caise .

Umplutura : intr-un castron amestecam 200 g zahar, macul, faina si praful de copt. Albusurile le mixam spuma cu restul de 50 g de zahar , apoi adaugam ingredientele uscate. Omogenizam cu o lingura si intindem peste gemul de caise .

Dam prajitura la cuptor, la 180 grade Celsius, pentru circa 30-35 minute. O lasam sa se raceasca in tava si apoi o feliem .




Si pozele vechi 🙂
Reteta o am de la matusa mea din Sibiu, tusa Cheta, careia din nou trebuie sa-i multumesc pentru aceasta reteta delicioasa 🙂 Tot de la ea urmeaza multe retete !
Spor la prajiturit ! 🙂

super reteta! felicitari! ma primesti si pe mine in blogrollul tau? eu o voi face cu mare drag, daca esti si tu de acord!
normal ca da 🙂
La un desert asa de apetisant nu as lipsi…
arata foarte bine, cred ca si gustul e pe masura 🙂
sincer arata foarte bine si astept restul retetelor de la matusa cu mare interes
sunt sigura ca astepti 😀
O frumusete si-o bunatate de prajitura ai facut iar!! Trebuie sa dau eu iama odata si-odata in ele… 🙂
Pupici