Prajitura cu mac si gem de caise

Aluat :
250 g unt
250 g zahar
8 galbenusuri
250 g faina
1/2 plic praf de copt (5 g)
1 lg apa rece
1 lamaie
5 lg gem de caise
Umplutura :
250 g zahar
250 g mac
5 lg faina
1/2 plic praf de copt (5 g)
8 albusuri
Mod de preparare :
       Aluat : intr-un castron mixam spuma untul moale de la temperatura camerei cu zaharul, adaugam pe rand galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt, apa rece, zeama de la 1 lamaie medie (sau dupa gust) si coaja rasa de lamaie.
       Aluatul obtinut il intindem cu lingura intr-o forma dreptunghiulara (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt.
Peste aluat intindem gemul de caise .
       Umplutura : intr-un castron amestecam 200 g zahar, macul, faina si praful de copt. Albusurile le mixam spuma cu restul de 50 g de zahar , apoi adaugam ingredientele uscate. Omogenizam cu o lingura si intindem peste gemul de caise .

       Dam prajitura la cuptor, la 180 grade Celsius, pentru circa 30-35 minute. O lasam sa se raceasca in tava si apoi o feliem  .
Si pozele vechi 🙂
       Reteta o am de la matusa mea din Sibiu, tusa Cheta, careia din nou trebuie sa-i multumesc pentru aceasta reteta delicioasa 🙂 Tot de la ea urmeaza multe retete !
Spor la prajiturit ! 🙂
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

7 Responses to Prajitura cu mac si gem de caise

  1. adnia

    super reteta! felicitari! ma primesti si pe mine in blogrollul tau? eu o voi face cu mare drag, daca esti si tu de acord!

  2. Cristina

    La un desert asa de apetisant nu as lipsi…

  3. raluca balogh

    sincer arata foarte bine si astept restul retetelor de la matusa cu mare interes

  4. Simona

    O frumusete si-o bunatate de prajitura ai facut iar!! Trebuie sa dau eu iama odata si-odata in ele… 🙂
    Pupici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.