Prajitura Furnicuta

Blat nuca :
5 albusuri
5 lg zahar
3 lg nuci macinate
2 lg faina

Blat mac :
6 albusuri
6 lg zahar
3 lg mac macinat
3 lg faina

Crema :
11 galbenusuri
11 lg zahar
8 lg apa
250 g unt moale
coaja rasa de lamaie
esenta de vanilie

2 foi de napolitana (23*35 cm)

Mod de preparare :
Blat nuca : mixam spuma albusurile , adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si bezeauea se intareste. La final adaugam faina amestecata cu nucile macinate. Rasturnam compozitia in forma de copt (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem circa 10-15 minute.

 Blat mac : mixam spuma albusurile, adaugam apoi zaharul, iar la final faina amestecata cu macul. Rasturnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem.

Crema : mixam spuma galbenusurile cu zaharul, adaugam apa, cate 1 lg pe rand, apoi punem pe aburi, amestecand mereu. Lasam crema sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma, iar in el adaugam cate 1 lg din crema racita .  La final adaugam esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie.

Asamblare : foaie napolitana – 1/3 crema – blat mac – 1/3 crema – blat nuca – 1/3 crema – foaie napolitana
Foaia de napolitana o taiem exact dupa dimensiunile blaturilor, cu ajutorul unui cutit bine ascutit , iar coltuirle foilor le taiem.

Peste foaia de napolitana sezam o greutate, pentru a se lipi bine napolitana de crema si dam la rece pentru cateva ore, apoi putem felia si servi. Se taie foarte usor si este o prajitura aspectuoasa si absolut delicioasa !!!  🙂

Pentru reteta ii multumesc Dnei Spataru, fina parintilor mei ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...

6 Responses to Prajitura Furnicuta

  1. Michelle

    am facut si eu prajitura si a iesit grozav. eu am copt foile pe fundul tavii de aragaz iar macul l-am pus nemacinat. nu a iesit la fel de inalta ca a ta dar arata foarte bine.
    multumim de reteta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.