Lapte de pasare

Ingrediente :
1 l lapte
3 oua
2 lg faina
6 lg zahar
2 plicuri zahar vanilat

Citeste mai mult … >>>

Mod de preparare :
Fierbem laptele cu 4 lg zahar si cu zaharul vanilat. Albusele de ou le mixam spuma tare si cu ajutorul unei lingurite le punem in laptele fierbinte. E bine sa avem o cratitacu gura mai larga.Ā  Se tin circa 30 sec. pe fiecare parte (focul pe minim), apoi le scoatem cu o spumiera si le asezam pe o farfurie intinsa, unde am pus un prosop de hartie sau intr-o strecuratoare de inox,

Dupa ce am terminat de fiert „insulele”, mixam spuma galbenusurile cu 2 lg zahar, adaugam apoi cele 2 lg de faina si in aceasta crema turnam in fir subtire laptele fierbinte. Punem craticioara din nou pe foc, pana se ingroasa putin crema, amestecand mereu .

In cateva forme de sticla turnam din acest lapte, iar deasupra asezam „insulele”. Eu am presarat deasupra bucatele de ciocolata .

Punem laptele de pasare la rece, apoi servim.

Pofta buna ! šŸ™‚

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Ǝncarc...

2 Responses to Lapte de pasare

  1. Dorina

    Doamne de cand poftesc la lapte de pasare , dar nu mai ajung sa fac …Frumos prezentat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.