Rulada cu sunca

IMG_5904

Rulada :
50 g unt
100 g faina
300 ml lapte
4 oua

Citeste mai mult … >>>

Umplutura :
150 g sunca
2 lg smantana
50 g unt
sare
piper

Mod de preparare :
 Rulada : punem intr-o craticioara untul, pe foc mic, pana se topeste. Stingem cu faina si amestecam, apoi treptat adaugam laptele rece, amestecand bine de fiecare data .
Luam de pe foc si adaugam cate un galbenus, omogenizand bine de fiecare data. La final incorporam albusurile batute spuma. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare, de jos in sus.

Compozitia o rasturnam intr-o forma dreptunghiulara ( 23*35cm), tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 12-15 minute, la foc mic.

 Umplutura : sunca o taiem cubulete mici, iar peste ea adaugam celelalte ingrediente (untul moale la temperatura camerei) . Omogenizam si intindem peste rulada scoasa din cuptor si racorita putin. Rulam cu grija si o lasam sa se raceasca putin.
Este o rulada cu care se lucreaza foarte usor : nu se rupe !  😉

Taiem si servim rulada atat calduta cat si rece. Este foarte buna in ambele variante .

Reteta am gasit-o intr-o carticica veche ” Bucataria din Transilvania ” scrisa de Lucretia Oprean (1976).
Rulada este foarte usor de facut si nu necesita foarte mult timp. 🙂
Pofta buna !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

3 Responses to Rulada cu sunca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.