Prajitura frantuzeasca

Prajitura frantuzeasca

Prajitura frantuzeasca

Foi cacao :
300 g faina
150 g zahar
150 g unt
1 plic praf de copt
2 lg cacao
100 ml smantana

Umplutura :
6 albusuri
250 g zahar
un praf de sare
150 g nuca cocos
visine (congelate sau din compot )
stafide (optional )

Crema :
6 galbenusuri
250 g zahar
1 plic budinca de vanilie
500 ml lapte
250 g unt (80-82% grasime)

Decor :
cacao sau cappuccino

Mod de preparare Prajitura frantuzeasca :

Foi cacao :  intr-un castron mixam untul cu zaharul, adaugam smantana, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Bila de aluat o cantarim si o impartim in 2.

Aluatul obtinut il dam la frigider pentru 1 ora (invelite in folie alimentara).

Fiecare foaie de aluat o asezam pe o folie alimentara putin mai mare decat tava ( 25*35 cm )in care vom coace prajitura. La inceput intindem aluatul cu mainile infainate, asezam peste el inca o folie alimentara si intindem cu sucitorul o foaie de dimensiunile tavii . Luam jos folia a doua si cu grija asezam foaia in tava.

 La fel procedam si cu foaia a doua de aluat, dar pe aceasta o lasam deoparte, deoarece trebuie pregatita umplutura.
Umplutura : mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam treptat zaharul, iar la final nuca de cocos o vom incorpora, folosindu-ne de o lingura, prin rasturnare, cu miscari de jos in sus.

Umplutura o intindem peste foaia de aluat intinsa deja in tava, iar deasupra asezam visine, dupa gust, apoi cea de a doua foaie de aluat. Ultima foaie o intepam cu furculita din loc in loc, pentru a nu se umfla in timpul coacerii.

Dam tava la cuptor (preincalzit) pentru circa 30 minute. Verificam cu scobitoarea.

656x437_prajitura-frantuzeasca-197414

            Crema : galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, adaugam apoi praful de budinca de vanilie, iar la final laptele firbinte. Punem craticioara pe foc mic (in cazul in care aveti cratita cu fund dublu). Amestecam pana se ingroasa crema . Luam de pe foc apoi si o acoperim cu o folie alimentara . Lasam sa se raceasca.

 Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma, iar in el adaugam treptat cate o lingura din crema de oua racita.
 Aceasta crema o intindem peste prajitura coapta si racita, iar deasupra pudram cu cappuccino si cacao sau ciocolata neagra rasa.

Prajitura frantuzeasca

Lasam prajitura la rece pentru minim 3 ore sau de seara pana dimineata, apoi o putem felia si servi.

Prajitura frantuzeasca

Prajitura frantuzeasca

Pozele vechi 🙂

Prajitura frantuzeasca Prajitura frantuzeasca

Reteta am luat-o mai demult de pe blogul Sydoniei . Am luat si alte retete delicioase, care asteapta sa le fac in anul care va urma 🙂

Va astept cu pareri dupa ce incercati reteta !

Spor la prajiturit ! 🙂

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon0
fb-share-icon20

9 Comentarii

  1. Simona

    Superba prajitura!!!
    Desi un pic cu intarziere… cu mare drag iti urez Sarbatori fericite si un An Nou plin de realizari!!
    Pupici dulci!

    Răspuns
  2. Irina (Bucataria Irinei)

    O prajitura delicioasa! Un an nou cu bine iti doresc si bucate alese pentru noaptea dintre ani!

    Răspuns
  3. Timea

    Ce frumos arata! An Nou fericit cu multa sanatate si dorinte implinite!

    Răspuns
  4. Haplea

    O prajitura care imi face cu ochiul!!!Arata tare bine!

    Răspuns
  5. Cristina

    La multi ani!! Noul an sa iti aduca tot ce iti doresti!

    Răspuns
  6. Haplea

    La multi ani!!!Un 2013 plin de impliniri si bucurii!!!

    Răspuns

Confirmări/Notificări

  1. Prajitura frantuzeasca – La Ancuta - […] Sursa […]
  2. Prajitura frantuzeasca | Artă și savoare - […] De inspiratie miremirc. […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime Crusta : 250 g biscuiti petite beurre sau digestivi 150 g unt 80% 1 lg cacao   Umplutura : 1 conserva lapte condensat indulcit (397 g) 250 ml smantana pentru frisca sucul de la 3 lime   Decor : coaja rasa de lime   Mod...

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti Blat : 4 oua 9 lg zahar 9 lg faina 9 lg apa calduta 1 plic praf de copt (10 g) un praf de sare   Crema de biscuiti : 600 g biscuiti Petite beurre 100 g nuci macinate 150 ml apa 100 g zahar 3 lg cacao 7 lg gem de prune esenta de rom...

Prajitura cu cocos si ness

Prajitura cu cocos si ness

Prajitura cu cocos si ness Blat cocos : 5 oua 5 lg zahar 4 lg faina 4 lg cocos 2,5 lg ulei esenta de vanilie   Bezea : 6 albusuri 7 lg zahar 1 lg otet   Crema ness : 6 galbenusuri 100 g zahar 3 lg ness 4 lg apa 250 g unt (80%)   Glazura ciocolata : 100...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email1