Prajitura cu mere si migdale

Aluat :
600 g faina
400 g margarina
2 plicuri zahar vanilat
1 plic praf de copt
50 ml apa
1 lg otet de mere

Citeste mai mult … >>>

Umplutura :
1,5 kg mere Ionatan
8 lg zahar
1-2 lgt scortisoara macinata
2 lg gris

Decor :
5 lg gem de caise (sau de mere, de piersici etc)
150 g fulgi de migdale
2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare :
  Aluat : framantama ingredientele pana cand obtinem un aluat omogen si usor de prelucrat. Invelim aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 minute , timp in care pregatim umplutura.

 

Umplutura : curatam merele de coaja si cotor, apoi le taiem bucatele.

Dupa ce scoatem aluatul de la frigider il impartim in 2 .
Prima foaie o intindem cu mainile sau cu ajutorul unui sucitor mic, in tava ( 25*35 cm ) in care am asezat hartie pentru copt. Presaram 1 lg de gris peste foaie si asezam bucatelele de mere. Peste mere presaram in ploaie zaharul amestecat cu scortisoara macinata si cea de a 2 a lingura de gris.

 
 

Aseazam si cea de a doua foaie de aluat .
Pentru a nu rupe foaia, o intindem cu sucitorul pe o hartie de copt, o luam cu grija si o rasturnam invers peste mere, luand apoi cu grija foaia de copt. Simplu. 🙂 Intepam cu furculita din loc in loc, pentru a nu se umfla aluatul cand se coace.

Dam prajitura in cuptorul dinainte incalzit, pentru circa 40-45 minute, apoi o scoatem , o ungem cu gemul de caise, presaram migdalele felii peste si dam la cuptor pentru inca 10 minute. Eu am avut migdale intregi decojite, pe care le-am prajit in tigaie. O parte le-am macinat mai mare cu robotelul, iar o parte le-am lasat intregi.

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi putem servi.
Nici nu spui ca este de post !!!

 
 

O prajitura absolut delicioasa …  de post !!!

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon0
fb-share-icon20

6 Comentarii

  1. Adina

    Super!:)
    Salvata!

    Răspuns
  2. Cristina

    Arata ff bine! Te invit la concursul organizat de Just-t! Te pup!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Budinca de chia cu fructe si fulgi de orz

Budinca de chia cu fructe si fulgi de orz

Ingrediente : 250 ml lapte de migdale (sau lapte de soia, lapte de cocos sau chiar lapte de vaca...) 2 lg miere 4 lg seminte de chia fulgi de orz ananas bucati din compot   Mod de preparare : Intr-un borcan punem mierea (sau zahar brun, zahar tos, stevie cine...

Gogosi de post

Gogosi de post

Ingrediente : 1 kg faina 500 ml apa calduta 100 ml ulei 50 g drojdie proaspata (sau 2 pliculete drojdie uscata) 1 lgt rasa de sare 3 lg zahar coaja rasa de la 1 lamaie 2 lg rom   Prajire : ulei   Decor : zahar pudra cu aroma de vanilie   Mod de...

Negresa de post cu dulceata

Negresa de post cu dulceata

 Blat :2 cani faina100 g zahar3 lg cacao1 plic praf de coptun varf cutit bicarbonat1/2 cana nuci macinate 1/2 cana ulei1+1/2 cana suc acidulat (sau apa minerala carbigazoasa)300 g dulceata (de visine, de capsuni, de zmeura etc) Glazura :2 lg cacao3 lg zahar1 lg ulei3...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email1