Prajitura cu branza si prune

IMG_1321

Blat :
4 oua
200 g zahar
7 lg ulei
300 g faina
1 plic praf de copt (10 g)
50 ml lapte

Crema :
250 g branza de vaci (eu am folosit branza grasa Milli)
100 g zahar
2 albusuri

500 g prune
2 lg zahar

Decor :
3-4 lg zahar pudra

Mod de preparare :
Blat : intr-un castron mixam albusurile spuma, adaugam zaharul treptat, galbenusurile pe rand, laptele, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam in tava dreptunghiulara (24*36 cm), in care am asezat hartie de copt.

Lasam deoparte si pregatim crema .

Spalam prunele, le desfacem in 2 si scoatem samburii. Stergem surplusul de apa de pe prune cu ajutorul unui prosop de hartie.

Crema : albusurile le mixam spuma tare, adaugam 50 g zahar si lasam deoparte.
Separata, in alt castron mixam branza de vaci cu 50 g zahar. Cele 2 compozitii le amestecam cu o lingura, prin rasturnare, de jos in sus.

Aceasta crema o intindem cu lingura peste blatul din tava .

Deasupra asezam jumatati de prunem din loc in loc, apoi presaram peste ele cele 2 linguri de zahar .

Dam la cuptor pentru 30 de minute.

Lasam sa se raceasca , presaram zahar pudra deasupra ,taiem cu un cutit inmuiat in apa fierbinte si servim.

Absolut delicioasa !
Sursa mea de inspiratie.

Pe deplin merita inceracata.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

4 Responses to Prajitura cu branza si prune

  1. Dana

    Frumusica foc si cred ca si delicioasa!

  2. Mirela Goleanu

    Multumesc mult ! Este delicioasa …. dar trebuie sa o incerci ca sa ma crezi 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.