Prajitura cu rom si visine

Blat :
4 oua
120 g zahar
4 lg apa fiarta
130 g faina
30 g cacao
2 lgt praf de copt

Citeste mai mult … >>>

Crema :
4 galbenusuri
100 g zahar
125 ml rom
1 plic gelatina granule (10 g)
80 g zahar pudra
100 g ciocolata Milka dessert
400 ml smantana pentru frisca
500 g visine din compot fara samburi

suc din compot  pentru insiropat blatul

Decor :
100 ml frisca lichida

Mod de preparare :
Blat : mixam albusurile spuma , adaugam zaharul treptat, mixand pana se topeste tot zaharul, adaugam treptat apa fiarta, lingura cu lingura, galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Omogenizam cu grija si rasturnam intr-o forma patrata (d=20*20 cm), unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Coacem cam 15-17 minute.

Lasam blatul copt sa se raceasca in tava, apoi il scoatem.

Crema : mixam galbenusurile cu zaharul spuma (cam 5 minute), apoi adaugam treptat rom-ul. Punem craticioara pe foc mic, daca aveti o craticioara de inox cu fund dublu; daca nu, puneti craticioara pe aburi . Amestecam pana se topeste zaharul si se ingroasa putin compozitia.

Gelatina o hidratam in 100 ml apa rece, timp de 10 minute, apoi o topim in crema de galbenusuri fierbinte. Lasam crema sa se raceasca, apoi o punem la frigider pentru 10 minute.
Batem smantana pentru frisca cu 80 g zahar pudra, pana se intareste. Adaugam peste ea ciocolata rasa, apoi crema de galbenusuri racita. Omogenizam bine crema.

Blatul il insiropam cu suc din compot , asezam visinele stoarse bine, iar peste ele turnam cu grija crema.   Sau putem aseza peste blatul insiropat crema, apoi deasupra visinele.

Lasam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau cel putin 3 ore.
Scoatem prajitura din forma, decorma cu frisca batuta tare si taiem in 16 bucati .

Absolut delicioasa ! Incercati-o cu incredere 🙂

Sursa mea.

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon0
fb-share-icon20

13 Comentarii

  1. Licuta Marin

    Arata superb prajiturica ta!Si cred ca e super delicioasa!Pupici!

    Răspuns
  2. Laura

    Pfff, genul asta de praji e belea. Ti-a iesit super.

    Răspuns
  3. Poliana

    Daca e si cu rom si cu visine, si cu blat de cacao…e mai mult decat buna!

    Răspuns
  4. Craita

    CRED CA ESTE DELICIOASA, ARATA MULT MAI BINE DECAT ORIGINALUL!

    Răspuns
  5. Timea

    Delicioasa combinatie! fur si eu cateva felii :). pup

    Răspuns
  6. mikaelacorina

    Minunata prajiturica asta.Insa cred ca s-a strecurat o mica greseala.Blatul include atat albus cat si galbenus? Imaginea nu concorda cu textul (nu se spune nimic de galbenus).Astept lamuriri de la tine.Multumesc frumos!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime

Tarta cu lapte condensat si lime Crusta : 250 g biscuiti petite beurre sau digestivi 150 g unt 80% 1 lg cacao   Umplutura : 1 conserva lapte condensat indulcit (397 g) 250 ml smantana pentru frisca sucul de la 3 lime   Decor : coaja rasa de lime   Mod...

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti

Prajitura cu crema de biscuiti Blat : 4 oua 9 lg zahar 9 lg faina 9 lg apa calduta 1 plic praf de copt (10 g) un praf de sare   Crema de biscuiti : 600 g biscuiti Petite beurre 100 g nuci macinate 150 ml apa 100 g zahar 3 lg cacao 7 lg gem de prune esenta de rom...

Prajitura cu cocos si ness

Prajitura cu cocos si ness

Prajitura cu cocos si ness Blat cocos : 5 oua 5 lg zahar 4 lg faina 4 lg cocos 2,5 lg ulei esenta de vanilie   Bezea : 6 albusuri 7 lg zahar 1 lg otet   Crema ness : 6 galbenusuri 100 g zahar 3 lg ness 4 lg apa 250 g unt (80%)   Glazura ciocolata : 100...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email1