Tort de ciocolata fructat

IMG_0625
Blat alb :
2 oua
3 lg faina
1 lg ulei
2 lg zahar
1/2 lgt praf de copt
Blat maro :
2 galbenusuri
4 albusuri
100 g zahar
150 g ciocolata cu lapte
3 lg faina
50 g unt
 
Crema ciocolata :
3 galbenusuri
1 albus

150 g ciocolata cu lapte
250 ml frisca lichida
160 g zahar pudra
1 plic gelatina granulata Dr. Oetker
5 banane
 
Decor :
300 g capsuni
4 kiwi
1 plic tort gelee Dr. Oetker transparent
100 ml frisca lichida
100 g fulgi migdale prajite
 
Pentru insirop blat maro :
3 lg lichior Carolans (sau orice alt lichior aveti…)
 
Mod de preparare :
Blat alb : mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, mixand pana se topeste tot zaharul, adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, iar la final incorporam faina amestecata cu praful de copt.
 
Compozitia o intindem intr-o forma de tort (d=25 cm), unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor .
 
 
Lasam sa se raceasca in forma, apoi scoatem blatul.
Blat maro : Pe baie de aburi sau intr-o craticioara cu fund dublu topim ciocolata cu untul.
 
Lasam sa se raceasca.
Batem albusurile spuma tare , adaugam zaharul,apoi galbenusurile pe rand. la final incorporam ciocolata topita si racita si faina.
 
 
Turnam compozitia in forma de tort (d=25 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Coacem la foc potrivit , timp de 15-20 minute. Lasam sa se raceasca, apoi scoatem din forma de tort.
 
 
Crema ciocolata : hidratam gelatina in 50 ml apa rece, timp de 5 minute. Topim ciocolata pe baie de aburi. Luam de pe foc si adaugam gelatina. Amestecam pentru a se topi gelatina.
 
 
Batem galbenusurile spuma cu zaharul pudra, adaugam albusul mixat si el spuma tare. Omogenizam cele 2 compozitii. Peste ele adaugam ciocolata topita si frisca batuta spuma.
 
 
Asamblare : In forma de tort punem blatul maro – 3 lg lichior Carolans – 1/2 crema ciocolata- 5 banane intregi decojite- 1/2 crema de ciocolata – blat alb.
 
 
Dam la frigider pentru cel putin 3 ore.
Decor : prajim fulgii de migdale intr-o craticioara pe foc mic.
Scoatem tortul din forma.
 
 
Deasupra sezam capsuni taiate felii, kiwi feliat.
 
 
Gelatina de la Dr.Oetker o pregatim conform instructiunilor de pe ambalaj si o turnam peste fructe. Batem 100 ml frisca lichida spuma tare si imbracam marginile tortului cu ea.
 
 
Fulgii de migdale prajite ii asezam cu multa grija peste frisca .
 
 
Exceptional ! Incercati-l ca merita ! Duminica placuta in continuare … 🙂
 
Acest tort l-am decorat pentru ziua fiului meu, care a implinit 4 anisori, in data de 23 iunie 2012.
La multi ani cu multa sanatate Nic !!!  Sa fii cuminte si intelept ! 🙂
 
 
LA MULTI ANI NIC !!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

17 Responses to Tort de ciocolata fructat

  1. Mirela

    Deja imi ploua in gura ,arata super.

  2. Timea

    Mai mult decat perfect tortul tau..are si ciocolata si fructe, deci perfect :). pup

  3. Craita

    Super, chiar este un tort pe gustul meu:)

  4. dian@

    delicios tortul! feliuta arata nemaipomenit!

  5. Cristina

    Mirela, am si eu o reteta asemanatoare, asa ca sunt foarte sigura ca este super delicios!!!!

  6. Ile

    Arată într-un mare fel! Felicitări!!

  7. Poliana

    Cu tortul asta m-ai dat gata, de cand l-am vazut prima oara. Cred ca ai muncit putin la el, dar rezultatul e spectaculos! Pupici

  8. Adina

    Este deosebit,superb,delicios…!:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.