
3 oua
3 lg zahar
4 lg faina
3 lg ulei
1 lgt rasa praf de copt 1 foaie de napolitana Bastonase cacao :
250 g faina
50 g margarina
1 ou
2 lg smantana
100 g zahar
1/2 plic praf de copt
2 lg cacao Crema :
2 plicuri budinca de vanilie
6 lg faina
1 l lapte
400 g zahar
3 oua
300 g unt
2 lgt esenta de vanilie (optional) Glazura ciocolata :
200 g ciocolata
100 ml frisca
100 g unt moale Mod de preparare : Blat : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, iar la final incorporam faina amestecata bine cu praful de copt. Coacem in tava care are aceeasi dimensiune cu tava in care vom coace baghetele de cacao (d=26*39 cm).
La fel procedam si cu foaia de napolitana (care are aceeasi dimensiune cu tava ): o taiem pe lungime si obtinem 3 dreptunghiuri egale. Bastonase de cacao :
Amestecam faina cu praful de copt, apoi adaugam praful de cacao. Peste punem margarina si framantam bine. Adaugam oul , framantam, apoi zaharul, iar la final smantana. Mai framantam putin pana se dizolva zaharul de la caldura mainilor. Impartim aluatul in 20 de bilute, din care vom intinde 20 de betigase.
Luam de pe foc si adaugam cate un galbenus pe rand, amestecand mereu. la final adaugam 300 g zahar si lasam crema sa se raceasca.
Foaie de pandispan- crema-4 betisoare-crema-3betisoare-crema-2 betisoare-crema-1 betisor-crema -cele 2 foi de pandispan.
Eu am facut glazura originala( 200 g zahar pudra, 2 lg cacao, 4 lg apa, 6 lg ulei ) si nu mi-a placut.

Te felicit..este senzationala!
mersi Rocsy !
Este foarte buna si aratoasa.
Am facut si eu odata aceasta prajitura,dar nu o mai refac repede.
Te pup!
Nasa mea face des aceasta prajitura, imi place foarte mult, dar inca n-am incercat s-o fac si eu 😛
Arata f bine, te pup.
Duminica placuta!
Dia , nici eu :d
E minunata prajitura aceasta si ca aspect si ca gust! pup
PUR SI SIMPLU MINUNATA!
Multumesc fetelor 🙂
Dar e cam mult de munca …. parerea mea … 😀
Mirela,mult de munca,dar foarte buna,merita ,,,,,ti-a iesit foarte frumos!!eu nu am facut-o de ani buni.
O seara frumoasa!!