Tort Parisul in flacari

5eb81210c72485893c05d771639668ae

 Foi :
5 oua
4 lg zahar
4 lg faina
2 lg cacao

2 lg ulei

Bezea cu nuci :
7 albusuri
7 lg zahar
1 lg faina
200 g nuci prajite si macinate

Crema :
7 galbenusuri
200 g zahar
500 ml lapte
5 lg faina (amidon alimentar)
250 g unt  (80%)
2 lgt esenta de vanilie
2 banane coapte

Sirop :
100 ml apa
3 lg zahar (sau 3 plicuri zahar vanilat)
2 lg rom

Decor :
300 ml smantana pentru frisca

1 lg cu varf zahar pudra
2 lg cacao
bilute colorate si de cacao pentru decor

sau
Decor 2 :
200 g ciocolata
150 ml frisca lichida
100 g unt

Mod de preparare :
2 Foi : Intr-un bol mixam 2 albusuri spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam 2 lg zahar, uleiul, cele 2 galbenusuri, iar la final 2 lg faina amestecate cu 1 lg caco. Omogenizam bine si intindem compozitia intr-o forma de tort (d=24 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor , la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute.

Repetam cu restul ingredientelor ramase si mai coacem o foaie de blat.

Bezea cu nuci : mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam zaharul si faina amestecata cu nucile prajite si tocate mai mare. Asezam compozitia in aceeasi forma si dam la cuptor pana se rumeneste deasupra.

Crema : cele 7 galbenusuri le mixam cu zaharul. 100 ml lapte rece il amestecam cu amidonul, restul de 400 ml il punem sa dea un clocot. Laptele rece amestecat cu amidonul il turnam in fir subtire peste laptele de pe foc, apoi aceasta compozitie o turnam peste galbenusurile spuma. Punem cratita pe foc mic (sau pe aburi, daca nu aveti o cratita cu fund dublu). Amestecam pana se ingroasa compozitia . Dam deoparte si lasam sa se raceasca. (Daca cumva are cocoloase, putem folosi mixerul).

Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma , apoi punem cate o lingura din crema de vanilie peste unt, amestecand mereu, ca la maioneza. Adaugam esenta de vanilie, apoi bananele maruntite cu ajutorul unei furcuilte.

Sirop : apa o amestecam cu zaharul si o punem pe foc mic pentru 10 minute. Dm deoparte de pe foc si adaugam rom-ul .Lasam sa se raceasca si cu el insiropam cele 2 foi de cacao si bezeaua cu nuci.

Decor : frisca lichida o batem spuma tare, apoi adaugam cele 2 linguri de cacao si mixam mai departe pana la omogenizare.

Decor 2 : topim pe aburi cele 3 ingrediente. Lasam sa se racoreasca putin, apoi intindem glazura deasupra si pe margini.

Asamblare : foaie cacao-sirop – 1/2 crema-bezea cu nuci – sirop – 1/2crema-foaie cacao – sirop – glazura.

Sursa cu unele modificari facute de mine 🙂
Super tort ! Incercati-l ca merita . Este absolut delicios!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

12 Responses to Tort Parisul in flacari

  1. Nicol

    Arata foarte bine, iar combinatia bezea cu nuca si sirop cu rom imi place foarte mult! O saptamana frumoasa!

  2. Licuta Marin

    Superb tortuletul tau!De gust nici nu mai spun, delicios la maxim!Pup!

  3. Bucate apetisante

    Iai dar cum poate sa arate!!!
    Eu sunt o gurmanda,si acum imi trebuie si mie prajiturica din asta!!!

  4. Ruxi

    Imi place mult acest tort inflacarat. 🙂 Felicitari!

  5. catrina

    Ce faci cu cele 4 galbenusuri din cele 2 blaturi?.MUltumesc entru raspuns Catrina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.