Prajitura secuiasca 2

IMG_2574

Aluat :
250 g faina
150 g unt
1 ou
80 g zahar
1 plic praf de copt

1 borcanel marmelada de caise

Umplutura :
4 oua
200 g zahar
200 g nuci macinate
1/2 lamaie

Mod de preparare :

Aluat : intr-un castronel framantam cu varfurile degetelor faina cu praful de copt si untul moale de la temperatura camerei, adaugam apoi zaharul si oul intreg.

Amestecam cu o lingura pentru omogenizare si intindem aluatul tot cu lingura intr-o forma (d=25*35 cm) .

Peste aluatul din tava intindem marmelada de caise.

Ā Umplutura : mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se topeste zaharul, apoi adaugam coaja rasa de lamaie si zeama de lamaie.

La sfarsit incorporam nucile macinate, omogenizam si turnam peste aluatul uns cu marmelada.

Dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste prajitura putin deasupra .

Lasam sa se raceasca, apoi putem taia.

IMG_2552
IMG_2574

Sarbatori fericite tuturor !

Sursa mea : tusa Cheta din Sb ! šŸ™‚

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Ǝncarc...

7 Responses to Prajitura secuiasca 2

  1. Timea

    Delicioasa prajitura! trebuie sa o fac neaparat si eu! pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.