Bilute de branza :
250 g branza de vaci
50 g cocos
50 g zahar
2 galbenusuri
2 lg rase amidon alimentar
Blat :
5 oua
un praf de sare
60 g zahar
50 g ciocolata topita (55%)
2 lg rase faina
2 lg rase amidon alimentar
3 lg rase cacao
5 g praf de copt
esenta de vanilie
Glazura ciocolata :
100 ml lapte
50 g zahar
25 g unt
100 g ciocolata (55%)
Mod de preparare : Bilute de branza : amestecam toate ingredientele si formam bilute de marimea unei nuci, pe care le asezam intr-o forma de tort (d=24 cm) .
Blat :galbenusurile le mixam cu zaharul si esenta de vanilie, apoi peste ele adaugam ciocolata topita.
Adaugam faina amestecata cu amidonul, praful de copt si pudra de cacao, apoi in 3 transe incorporam albusurile mixate spuma tare cu praful de sare. Compozitia obtinuta o turnam peste bombitele de cocos si branza din tava. Eu am facut din 4 oua, asa cum cerea reteta, dar pe viitor voi face blatul din 5 oua, restul ingredientelor ramanand identice.
Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 35-40 minute. Facem testul scobitorii dupa 30 minute.
Glazura : amestecam toate ingredientele pe foc mediu, pana obtinem glazura, apoi o intindem peste prajitura calda.
Lasam prajitura sa se raceasca, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta.
Este delicioasa ! 🙂 Spor la prajiturit !! 🙂
Sursa mea : Natalia .
Arata exceptional….. e musai de facut!!weekend placut!!!
Foarte frumoasa este.Am facut-o si eu doar o singura data.Pupici!
Arata superb!!!
Multumesc fetelor ! Aziz sa o incerci si sa imi spui parerea 🙂
Wooow, ce sectiune perfecta! Imi place mult reteta si cu siguranta o voi incerca!
Duminica placuta, pupici!
Ce super ti-a iesit!
Pingback: prajitura de ciocolata cu bile de branza si cocos (also in English) | Banana&Chocolate