Tarta cu praz

Aluat : 
300 g faina
200 g unt
1 ou
un praf sare

Umplutura :
3-4 fire praz (aprox.1 kg)
100 g bacon
1 legatura ceapa verde
2 lg unt
3 oua
250 ml smantana
150 telemea sau cascaval
sare
piper

Mod de preparare : 
Pentru aluat : intr-un castron cernem faina si o amestecam cu un praf de sare si untul moale la temperatura camerei. Adaugam apoi oul si framantam un aluat pe care il intindem intr-o forma rotunda (d=25 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu faina sau hartie pentru copt.

Intepam din loc in loc cu ajutorul unei furculite si dam la cuptor pentru 15 minute. Cuptorul trebuie sa fie preancalzit. Dupa ce scoatem aluatul de la cuptor, punem umplutura peste .
Pentru umplutura : taiem prazul pe jumatate , in lungime, apoi feliute. Bacon il taiem bucatele mici, ceapa o taiem rondele.

Topim cele 2 linguri de unt si in el calim prazul. adaugam baconul si lasam pe foc pana se inmoaie prazul, amestecand mereu. (eu l-am lasat pe foc mic cam 15 minute ).

Luam de pe foc si adaugam sarea si piperul. Lasam compozitia sa se raceasca.

Intr-un castronel, mixam ouale cu smantana, adaugam ceapa verde taiata rondele, si omogenizam compozitia. Turnam umplutura in aluatul de tarta. Deasupra radem telemea sau cascaval si dam la cuptor pana se rumeneste. (cam 1 ora).

Dupa ce scoatem tarta din cuptor, o lasam sa se raceasca, apoi se taie felii si se serveste .

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. Licuta Marin

    Mmm, buna tare!!!O am pe lista de ceva timp dar nu am reusit sa o fac.)Servesc de la tine o feliuta:)Pup!

    Răspuns
  2. miremirc

    Este f buna ! Sa o incerci neaparat!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf   Ingrediente : 500 g faina 250 g unt (80%) 100 g telemea de vaca 100 g branza de burduf 200 ml iaurt natur 3,5 % 1 lg chimen   Uns deasupra : 1 ou   Mod de preparare Saratele cu branza de burduf : Cernem faina intr-un...

Sucitura cu branza sarata

Sucitura cu branza sarata

Aluat : 500 g faina 1 plic drojdie uscata (7g) 1 ou 1 albus 2 lgt rase sare 1 lg rasa zahar 3 lg smantana 100 ml lapte 100 ml apa 2 lg ulei   Umplutura : 400 g branza sarata 2 oua   Uns deasupra : 1 galbenus 1 lg lapte seminte de chimen, mac, susan..  ...

Chifle cu telemea

Chifle cu telemea

Aluat : 600 g faina 9 g drojdie uscata 250 ml apa calduta 1 ou 1 lgt cu varf sare 1 lg zahar 75 ml ulei   Umplutura : 200 g telemea de vaca (sau oaie, capra) 1 ou 1 albus   Uns deasupra : 1 galbenus de ou seminte susan, chimen   Mod de preparare :  ...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email1