Placinta svabeasca

IMG_7037-300x200

Aluat :
400 g faina
30 g drojdie proaspata
1 lgt zahar
1 ou
250 ml lapte caldut
60 g unt topit
1 lgt rasa de sare

Garnitura :
6 lg ulei masline
400 g bacon (sau sunculita taraneasca, kaiser etc…)
2 lg seminte chimen

Mod de preparare :

Pentru aluat : pregatim maia-ua astfel : drojdia proaspata o amestecam cu zaharul pana se lichefiaza, apoi adaugam putin lapte cat sa o inmoaie si putina faina; lasam sa dospeasca cam 5-10 minute. Intr-un castron cernem faina, adaugam untul topit, oul, sarea, maia-ua si laptele treptat.

Framantam pana aluatul se dezlipeste de pe maini.

Lasam la crescut 30 de minute.Eu am uns aluatul cu putin ulei, ca sa nu se usuce.

Aluatul crescut il intindem cu mainile intr-o tava unsa cu putin ulei de masline. Peste aluatul intins in tava stropim cu ulei de masline, intepam cu furculita din loc in loc, presaram semintele de chimen si bacon-ul felii(eu am avut doar costita extra si doar 200 g…) .Dam la cuptor pentru circa 30 de minute. Eu am lasat mai mult placinta la copt si am prajit costita , dar a fost excelent la gust si asa prajit  😛

Cu prima ocazie, refac placinta si pozele 😀
Am revenit cu poze noi  !

 

Pufoasa , pufoasa si iarasi pufoasa !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

8 Responses to Placinta svabeasca

  1. Corina

    Foarte bine arata si asta, sa stii ca pe cea rapida am facut-o. Foarte buna a fost! Pup

  2. Timea

    Tare bine arata si tare buna trebuie sa fie!

  3. In bucatarie cu Aziz

    Mmmm arata invintant…te asteapta un premiu la mine pe blog!!pup o zi frumoasa!!

  4. miremirc

    Corina, ma bucur ca ai incercat Placinta rapida 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.