Prajitura Yugoslavia

 
Blat :
5 oua
5 lg zahar
5 lg faina
5 lg nuci macinate
1 plic zahar vanilat
2 lg apa fiarta
1/2 plic praf de copt (5 g)
 
1 foaie de napolitana 25×35 cm
 
Crema :
1 plic budinca (de capsuni sau zmeura, vanilie, ciocolata…) 40 g
400 ml lapte
6 lg zahar pudra
200 g unt moale (80%)
 
Decor:
ciocolata rasa sau bilute de ciocolata, bombonele colorate
 
 Mod de preparare :
 
       Blat : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, apa fiarta treptat, apoi galbenusurile, iar la final faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate.
 
 
 
Turnam compozitia obtinuta peste foaia de napolitana , pe care am decupat-o dupa forma tavei de copt (25x35cm). Eu am avut foi de napolitane mici si le-am decupat pentru dimensiunea tavii.
 
 
 
       Crema :  preparam budinca conform instructiunilor de pe plic; lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma cu zaharul pudra, iar in el adaugam treptat, cate o lingura din budinca racita.
 
 
Crema o intindem peste blatul copt . Deasupra radem ciocolata sau presaram aschii de ciocolata, bilute de ciocolata , bombonele colorate… Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore. Feliem cu un cutit ascutit.
 
 
 
Si pozele vechi 🙂
 
 
O prajitura simpla, rapida si excelenta !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

3 Responses to Prajitura Yugoslavia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.