Blat : 5 oua 5 lg zahar 5 lg faina 5 lg nuci macinate 1 plic zahar vanilat 2 lg apa fiarta 1/2 plic praf de copt (5 g) 1 foaie de napolitana 25×35 cm Crema : 1 plic budinca (de capsuni sau zmeura, vanilie, ciocolata…) 40 g 400 ml lapte 6 lg zahar pudra 200 g unt moale (80%) Decor: ciocolata rasa sau bilute de ciocolata, bombonele colorate Mod de preparare : Blat : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, apa fiarta treptat, apoi galbenusurile, iar la final faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate. Turnam compozitia obtinuta peste foaia de napolitana , pe care am decupat-o dupa forma tavei de copt (25x35cm). Eu am avut foi de napolitane mici si le-am decupat pentru dimensiunea tavii. Crema : preparam budinca conform instructiunilor de pe plic; lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma cu zaharul pudra, iar in el adaugam treptat, cate o lingura din budinca racita. Crema o intindem peste blatul copt . Deasupra radem ciocolata sau presaram aschii de ciocolata, bilute de ciocolata , bombonele colorate… Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore. Feliem cu un cutit ascutit. Si pozele vechi 🙂 O prajitura simpla, rapida si excelenta !
ce bine arata!
Tare buna prajiturica!!!Pup si la multi ani!
Te astept cu mult drag la o noua editie http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html si la multi ani!