Tort Eszterhazy
  LA MULTI ANI 2012 !!! 

Blat :
8 albusuri
200 g nuci macinate (pudra de migdale)
150 g zahar

Crema :
8 galbenusuri
2 plicuri zahar vanilat
100 g zahar pudra
50 g faina
250 ml lapte fierbinte
250 g unt moale

Glazura alba :
1 albus
150 g zahar pudra
1 lg zeama de lamaie

Plasa de ciocolata :
50 g ciocolata neagra topita

Mod de preparare :
Pentru blat : mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul; la sfarsit adaugam pudra de migdale (eu am ales nuci prajite si macinate).

Din aceasta bezea trebuie sa coacem 7 foi cu d=25 m (eu le-am copt cu d=26 cm); fiecare foaie se coace in 5-7 minute .

Dupa ce scoatem din cuptor bezeaua coapta, o asezam pe masa unde am pus o lingura cu apa rece; lasam cateva secunde, apoi cu ajutorul unui cutit cu lama lata si ascutita desfacem bezeaua de pe hartia de copt destul de usor. repetam procedeul de inca 6 ori.

Pentru crema : mixam galbenusurile cu zaharul vanilat si zaharul pudra cateva minute;adaugam si faina .           Laptele il punem pe foc sa dea un clocot, apoi il turnam peste galbenusuri si punem cratita cu fund dublu pe foc mic, amestecand intr-una ca sa nu se prinda.

Dupa ce crema s-a ingrosat, asezam folie alimentara peste ea si o lasam sa se raceasca.

Asa arata crema dupa ce s-a racit .

Untul moale (la temperatura camerei) il mixam spuma , iar in el adaugam treptat din crema de galbenusuri, pana la omogenizare completa.

Asamblam tortul : pe fiecare foaie coapta ( adica 7 la numar) intindem crema, inclusiv pe ultima foaie si marginile tortului.

Glazura alba: mixam albusul spuma tare, adaugam zaharul pudra treptat, mixand mereu, iar la final zeama de lamaie.

Glazura alba o intindem deasupra peste ultimul strat de crema.
Pentru plasa de ciocolata : intr-o punga punem ciocolata rupta bucatele si o scufundam in apa clocotita pana se topeste; taiem un varf al pungii si facem 5 cercuri peste glazura alba.

Cu ajutorul unei scobitori trasam linii din interiorul tortului spre exterior si apoi de la exterior spre interior, apoi iar din interior spre exterior si tot asa pana am trasat toate liniile.
Marginile tortului le imbracam in nuci prajite si macinate mai mare.

Este un tort la care am muncit cateva ore bune; cine are rabdare, ii doresc spor …  :p , dar merita !!!
Va doresc un an nou plin de impliniri si mai ales multa multa sanatate !

Sursa mea de inspiratie

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon0
fb-share-icon20

8 Comentarii

  1. Corina

    La multi ani Mire! Cred ca a fost delicios tortul! Pupici

    Răspuns
  2. Timea

    Imi place tare mult tortul acesta!

    Răspuns
  3. Anonymous

    Arata extraordinar si intentionez sa il fac.Am o intrebare insa.Nu se „lasa” compozitia de albus pina se coc toate cele 7 foi?Multumesc anticipat pt raspuns!Liliana

    Răspuns
  4. Anonymous

    Revin cu precizarea ca intrebam de compozitia de albusuri cu nuca pt foi.Liliana

    Răspuns
  5. Mirela

    Arata delicios,imi place mult nuca si mai ales coapta.

    Răspuns

Confirmări/Notificări

  1. Tort Eszterhazy | gabriela cuisine - recipes - […] o am de la Mirela (www.miremirc.ro). Este vorba de un tort cu blaturi de albusuri si nuci si crema…
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone

Tort cu ciocolata si mascarpone   Blat cacao : 300 g faina 150 g zahar pudra 50 g cacao 10 g praf de copt 1/2 lgt bicarbonat de sodiu 400 ml iaurt 4 oua 100 ml ulei esenta de vanilie   Crema de ciocolata alba : 200 ml smantana pentru frisca 200 g ciocolata...

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi

Tort polar cu zmeura si piscoturi Ingrediente : 5 oua 250 g zahar esenta de vanilie 300 ml lapte 3 lg faina 3 plicuri gelatina granulata (30 g) 250 g zmeura proaspata 120 g piscoturi 100 ml lapte   Decor: 50 ml smantana pentru frisca 100 g ciocolata alba zmeura...

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura

Tort cu mascarpone, afine si zmeura Blat : 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lg zeama de lamaie coaja rasa de lamaie   Crema : 500 g mascarpone 300 ml smantana pentru frisca 100 g zahar pudra 350 g afine 200 g zmeura   Decor : afine, zmeura   Mod de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email0