Prajitura cu nuci si finetti

Reteta aceasta am primit-o de la tusa Cheta , pe care o pup cu mult drag !

2 Foi :
4 albusuri
175 g zahar
2 lg faina
1,5 lg cacao
1 lgt praf de copt
100 g nuci prajite si taiate
100 g alune nesarate, prajite si taiate

Crema :
4 galbenusuri
1 ou
150 g zahar
1,5 lg lapte
1,5 lg cacao
100 g unt

Glazura :
100 g Finetti

Citeste mai mult

Mod de preparare :
Pentru foi : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, apoi faina amestecata intr-un bol cu praful de copt si pudra de cacao, iar la final nucile si alunele prajite si taiate (eu am folosit doar nuci).

Aceasta compozitie o impartim in 2 si coacem separat 2 foi. tava are 20*20 cm. Dublati cantitatile pentru o tava normala de 25*35 cm .

Pentru crema : mixam galbenusurile si oul cu zaharul , adaugam laptele si cacaoua . Aceasta crema o punem pe foc mic si amestecam mereu ca sa nu se prinda (sau pe baie de aburi). Eu am tinut-o pe foc mic cam 7 minute . Luam de pe foc si lasam crema sa se raceasca.

Untul il amestecam cu o lingura pana devine spumos; in el adaugam treptat cate o lingura din crema de cacao, pana ce incorporam toata crema in unt.

Aceasta crema o intindem intre cele 2 foi coapte.
Pentru glazura : intindem crema de ciocolata Finetti .

Am trasat cu ajutorul unei furculite dungulite pe orizontala, apoi oblic . Dam la frigider de seara pana dimineata sau minim 3 ore.

Deliciu cu ciocolata si nuci prajite !!!

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon0
fb-share-icon20

9 Comentarii

  1. dian@

    delicioasa prajitura!..o bunatate!

    Răspuns
  2. Miha

    Excelenta! Si pliiiina de ciocolata! :))

    Răspuns
  3. mona

    ce pofta imi e~!!!!!Delicioasa!!!

    Răspuns
  4. Corina

    Delicioasa si perfecta,asa cum ne-ai obisnuit! Pup

    Răspuns
  5. neli

    Perfecta,am sa o incerc.Multumim pentru reteta.

    Răspuns
  6. miremirc

    Sa-mi spui cum ti-a iesit 🙂

    Răspuns
  7. reteteleralucai

    Am vazut multe retete pentru aceasta prajitura dar a ta arata cel mai bine.Felicitari!

    Răspuns

Confirmări/Notificări

  1. Prajitura cu nuca si ciocolata | Artă și savoare - […] Delicioasa, e inspiratie de aici. […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email1