Prajitura cu suc Fanta

Blat :
6 oua
6 lg zahar
100 ml ulei
4 lg faina
2 lg cacao
1 plic praf de copt

Crema :
200 g unt
150 g zahar
500 g branza de vaci
esenta de vanilie

Glazura :
850 ml Fanta
5 lg zahar
2 plicuri budinca de vanilie

 

Mod de preparare :

Pentru blat : mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat uleiul, iar la final adaugam faina amestecata cu praful de copt si cele 2 lg de cacao.

Turnam compozitia obtinuta intr-o tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana se coace; facem testul cu scobitoarea.

Lasam blatul sa se raceasca .
Pentru crema : mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul, apoi adaugam branza de vaci si omogenizam. La sfarsit adaugam esenta de vanilie.

Aceasta crema o turnam peste blatul din tava .

Pentru glazura : facem budinca conform instructiunilor de pe plic, dar in loc de lapte punem suc Fanta.
Lasam aceasta glazura sa se racoreasca putin si cu ajutorul unei linguri o asezam peste crema.

Dam la frigider prajitura pentru minim 3 ore, apoi putem portiona si servi.
Ambele variante de Prajitura cu Fanta pe care le-am incercat sunt absolut delicioase, adica pe gustul meu šŸ˜›

Spor la prajiturit ! šŸ™‚

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Ǝncarc...

4 Responses to Prajitura cu suc Fanta

  1. Sara & Miki

    E minunata, dar nu am facut-o pana acum. La cum arata la tine cred ca o trec pe lista. Pup!

  2. Corina

    Minunata prajiturica! Arata de nu se poate si imi place de mor! Pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.