Prajitura Alba ca Zapada 2

Foi :

400 g faina
120 g unt (65%)
6 lg zahar
2 oua
6 lg lapte
sare,esenta de vanilie
1 plic amoniac (1+1/2 lgt)

Crema :
800 ml lapte
130 g faina
250 g zahar pudra
200 g unt
1-2 lamai

Glazura :
5 lg zahar pudra

Mod de preparare :
       Foi : framantam faina cu untul moale cu varfurile degetelor, adaugam apoi zaharul, sarea,esenta de vanilie, ouale si amoniacul stins cu laptele.

Dupa ce s-a odihnit aluatul (1 h la frigider), il impartim in 4 parti si intindem 4 foi . Foile le coacem pe dosul unei tavi (27*37 cm) timp de 4-5 minute la 180 grade Celsius (sau pana cand vedem ca devin aurii marginile foilor).

       Crema :  amestecam faina cu 150 g zahar pudra ,apoi turnam laptele rece peste si amestecam cu grija pentru a nu se forma cocoloase. Punem craticioara pe foc mic, amestecand intr-una sa nu se prinda, pana cand crema se ingroasa. Adaugam coaja rasa de lamaie si zeama stoarsa de la 2 lamai medii sau fiecare dupa gustul sau.

Lasam crema sa se raceasca complet. Intre timp, mixam untul spuma cu 100 g zahar pudra ramas; in el adaugam cate o lingura din crema obtinuta, pe rand.

Aceasta crema o impartim in 3 si ungem foile cu ea. Pe ultima foaie presaram zahar pudra.

 

Prajitura se lasa la rece de seara pana dimineata, timp in care foile se vor inmuia de la crema .

O prajitura foarte buna si ieftina ! Spor la prajiturit ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

6 Responses to Prajitura Alba ca Zapada 2

  1. Corina

    Chia asa arata: alba ca zapada! Minunat! Pupici

  2. Cristina

    Ascunde o prajiturica si pentru mine!!! Arata super delicioasa!

  3. Rosita Vargas

    exquisita me encanta su color,luce radiante y bella,abrazos cordiales.

  4. miremirc

    Corina, Cristina, Aziz multumesc frumos de aprecieri ! Va imbratisez ! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.