Tort cu crema de zahar ars

Caramel :

9 lg zahar

Crema de zahar ars :

800 ml lapte
6 oua
6 lg zahar
1 plic zahar vanilat

Blat :
4 oua
4 lg zahar
5 lg faina
2 lg ulei
esenta de vanilie

Decor :
300 ml smantana pentru frisca 35% grasime (LaDorna)
2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie
bombonele de ciocolata

Mod de preparare :

       Caramel : in cratita in care vom coace tortul (d=23 cm), punem cele 7 lg de zahar si le caramelizam, apoi rotim cratita de mai multe ori pentru a se lipi caramelul de peretii cratitei, invartim sub jet de apa rece exteriorul  cratitei, de cateva ori.

       Crema : mixam ouale , adaugam laptele caldut in care am dizolvat zaharul si zaharul vanilat si  omogenizam; turnam compozitia peste zaharul caramelizat din cratita, printr-o sita.

Asezam cratita intr-o alta cratita mai mare in care am pus apa. Dam la cuptor pentru 30-35 de minute (pana se intareste crema) la 180 grade Celsius.

        Blat : mixam galbenusurile cu uleiul treptat si esenta de vanilie; albusuile le mixam spuma, adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul, adaugam apoi galbenusurile de mai sus, amestecand cu o lingura, apoi faina cernuta, amestecand cu o lingura de jos in sus. Turnam compozitia peste crema din cratita si dam la copt, pana se coace si blatul (cam 15-20 min.).

Lasam sa se raceasca , apoi rasturnam prajitura pe un platou, invers .

Decor : mixam smantana pentru frisca , apoi adaugam zaharul pudra.
Decoram cu frisca si cu bombonele sau fiecare dupa imaginatia lui 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

6 Responses to Tort cu crema de zahar ars

  1. Corina

    Aolio si vai de mine cum arataaaaa!!! Musai trebuie sa-l incerc, mai ales ca-mi place de mor crema de zahar ars 🙂

  2. Licuta Marin

    Ce buun! Nu am mai mancat de mult crema de zahar ars! Pup!

  3. Anonymous

    L-am facut in octombrie, de ziua lui Miru. Foarte bun! Iulia

  4. Pingback: Decor Zahar Ars | Info Rtavelling

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.