Caramel :
9 lg zahar
Crema de zahar ars :
800 ml lapte
6 oua
6 lg zahar
1 plic zahar vanilat
Blat :
4 oua
4 lg zahar
5 lg faina
2 lg ulei
esenta de vanilie
Decor :
300 ml smantana pentru frisca 35% grasime (LaDorna)
2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie
bombonele de ciocolata
Mod de preparare :
Caramel : in cratita in care vom coace tortul (d=23 cm), punem cele 7 lg de zahar si le caramelizam, apoi rotim cratita de mai multe ori pentru a se lipi caramelul de peretii cratitei, invartim sub jet de apa rece exteriorul cratitei, de cateva ori.
Crema : mixam ouale , adaugam laptele caldut in care am dizolvat zaharul si zaharul vanilat si omogenizam; turnam compozitia peste zaharul caramelizat din cratita, printr-o sita.
Asezam cratita intr-o alta cratita mai mare in care am pus apa. Dam la cuptor pentru 30-35 de minute (pana se intareste crema) la 180 grade Celsius.
Blat : mixam galbenusurile cu uleiul treptat si esenta de vanilie; albusuile le mixam spuma, adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul, adaugam apoi galbenusurile de mai sus, amestecand cu o lingura, apoi faina cernuta, amestecand cu o lingura de jos in sus. Turnam compozitia peste crema din cratita si dam la copt, pana se coace si blatul (cam 15-20 min.).
Lasam sa se raceasca , apoi rasturnam prajitura pe un platou, invers .
Decor : mixam smantana pentru frisca , apoi adaugam zaharul pudra.
Decoram cu frisca si cu bombonele sau fiecare dupa imaginatia lui 🙂

Aolio si vai de mine cum arataaaaa!!! Musai trebuie sa-l incerc, mai ales ca-mi place de mor crema de zahar ars 🙂
Ce buun! Nu am mai mancat de mult crema de zahar ars! Pup!
Superb !!!
Felicitari !!!
Multumesc fetelor ! Va pup !
L-am facut in octombrie, de ziua lui Miru. Foarte bun! Iulia
Pingback: Decor Zahar Ars | Info Rtavelling