Tarta cu sunca si cascaval

656x440_tarta-cu-sunca-si-cascaval-125482

Aluat :
350 g faina
1 plic drojdie uscata
200 ml lapte caldut
sare
3 lg ulei

Umplutura :
2 oua
1 albus
250 ml smantana
1 ceapa (1 legatura ceapa verde sau 1 buc praz)
200 g sunca
100 g cascaval

Uns deasupra :
1 galbenus.

Mod de preparare :
Pentru aluat :
Cernem intr-un bol faina si o amestecam cu drojdia uscata.

Adaugam uleiul, sarea si laptele caldut treptat, amestecand pana incorporam tot laptele, apoi framantam aluatul pana se desprinde de maini.

656x437_tarta-cu-sunca-si-cascaval-125476

Lasam aluatul sa creasca cam 40 de minute.

656x437_tarta-cu-sunca-si-cascaval-125477

2/3 din aluat il intindem pe masa cu faina, il rulam pe sucitor si il asezam in tava. Intepam cu furculita din loc in loc, ca in imagine, inclusiv marginile si turnam umplutura.

656x437_tarta-cu-sunca-si-cascaval-125479

Pentru umplutura : mixam ouale cu albusul, si cu sarea si amestecam cu smantana; taiem cubulete sunca presata si cascavalul (sau il dam pe razatoare), busuiocul spalat si taiat, ceapa taiata si amestecam bine; turnam peste aluatul din tava.

656x437_tarta-cu-sunca-si-cascaval-125478

Marginile le tragem peste umplutura ; ce a ramas din alut il intindem si pe el cu sucitorul, taiem fasii lungi si le asezam deasupra.

Ungem deasupra aluatul cu galbenusul de ou, cu ajutorul unei pensule. Dam la cuptor pana se rumeneste frumos.

656x437_tarta-cu-sunca-si-cascaval-125480

656x437_tarta-cu-sunca-si-cascaval-125481

Lasam sa se raceasca, taiem si servim langa o salata de rosii de exemplu 🙂

656x437_tarta-cu-sunca-si-cascaval-125483

656x440_tarta-cu-sunca-si-cascaval-125482

 

Sursa : http://www.haisagatim.ro/2009/01/tarta-cu-sunca.html

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon0
fb-share-icon20

10 Comentarii

  1. Miha

    Arata foarte bine. Si cred ca e delicioasa! 😉

    Răspuns
  2. Cristina

    Arata f apetisanta! Merita incercata! O saptamana frumoasa iti doresc!

    Răspuns
  3. retete- ina

    buna asta pentru picnic,multumesc pentru postare,o zi buna

    Răspuns
  4. Mimmi

    Delicioasa si arata beton !!

    Răspuns
  5. miremirc

    Multumesc fetelor! va imbratisez cu mult drag 🙂

    Răspuns
  6. Cora

    Minunata! Arata delicios!

    Răspuns
  7. FLORY

    Ce frumos arata si cred ca e un deliciu!Pupici!

    Răspuns
  8. Cristina

    Draga mea, ai primit ceva pe site-ul meu! Pup

    Răspuns
  9. miremirc

    l-am luat ! multumesc frumos 🙂

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf

Saratele cu branza de burduf   Ingrediente : 500 g faina 250 g unt (80%) 100 g telemea de vaca 100 g branza de burduf 200 ml iaurt natur 3,5 % 1 lg chimen   Uns deasupra : 1 ou   Mod de preparare Saratele cu branza de burduf : Cernem faina intr-un...

Sucitura cu branza sarata

Sucitura cu branza sarata

Aluat : 500 g faina 1 plic drojdie uscata (7g) 1 ou 1 albus 2 lgt rase sare 1 lg rasa zahar 3 lg smantana 100 ml lapte 100 ml apa 2 lg ulei   Umplutura : 400 g branza sarata 2 oua   Uns deasupra : 1 galbenus 1 lg lapte seminte de chimen, mac, susan..  ...

Chifle cu telemea

Chifle cu telemea

Aluat : 600 g faina 9 g drojdie uscata 250 ml apa calduta 1 ou 1 lgt cu varf sare 1 lg zahar 75 ml ulei   Umplutura : 200 g telemea de vaca (sau oaie, capra) 1 ou 1 albus   Uns deasupra : 1 galbenus de ou seminte susan, chimen   Mod de preparare :  ...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email1