Chec zebra

Ingrediente :
300 g unt
300 g zahar
6 oua
300 g faina
1 plic praf de copt ( 10 g )
30 g cacao

Mod de preparare :
Untul moale de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana capata o consistenta pufoasa (eu am mixat cam 5 minute), apoi adaugam ouale pe rand, mixand mai departe pana la omogenizare.

Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind tot mixerul. Compozitia obtinuta o impartim in 2 parti egale; o parte o amestecam cu cacao plus putina apa, cat sa obtinem o pasta curgatoare, apoi omogenizam.

     In tava tapetata cu hartie pentru copt (eu am folosit o tava cu d=23×23 cm), dar puteti folosi tava de chec sau chiar o tava rotunda) asezam compozitia astfel : asezam in mijlocul tavii o lingura din compozitia alba, o lingura din compozitia maro, una peste alta, pana la finalizarea ambelor compozitii.

O scuturam de masa de cateva ori pana se intinde usor in toata tava, dar fara sa stricam straturile.

Dam tava la cuptor , in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 40-50 minute; facem testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca si o putem felia pentru a o servi simpla sau decorata cu zahar pudra.

Lasam checul sa se raceasca, apoi feliem. Absolut delicios .

Si pozele vechi 🙂

656x437_chec-zebra-119996

656x440_chec-zebra-119997

Se poate servi simplu sau langa o cana de cafea, ceai sau lapte.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

6 Responses to Chec zebra

  1. Ciccia

    Che bella! Veramente favoloso questo dolce! Ti seguo da Roma, Italia! Tanti saluti!

  2. miremirc

    Grazie mille Ciccia 🙂 un bacio da parte mia !

  3. Licuta Marin

    Minunat!!! Am sa incerc reteta, ca arata prea bine! Pupici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.