Prajitura cu caise si bezea

Aluat :
100 g unt
2 lg zahar pudra
4 galbenusuri
1 cana lapte
1 plic drojdie granulata
300 g faina
500 g caise
Bezea :
4 albusuri
200 g zahar


Mod de preparare :
Pentru aluat : mixam untul cu zaharul pudra, adaugam pe rand cate un galbenus de ou, laptele si faina amestecata cu drojdia granule.

Turnam compozitia in tava (25*35 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt si o lasam sa stea 1 ora.

Intre timp spalam caisele; dupa ce a trecut 1 ora, scoatem samburii de la caise si le asezam cu miezul in sus, apoi dam tava la cuptor.

Dupa ce s-a copt prajitura o scoatem din cuptor si turnam deasupra bezeaua.

Pentru bezea : mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul; aceasta bezea o turnam peste prajitura coapta si mai dam la cuptor pentru 5 minute.

Lasam sa se raceasca si taiem cu un cutit trecut prin apa rece.

Va poftesc sa incercati prajitura pentru ca este suuper super extra buna ! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

4 Responses to Prajitura cu caise si bezea

  1. ophelia1983

    frumusica foc prajitura ta! am facut si eu ceva de genul- isi asteapta insa randul cuminte la postat!

  2. miremirc

    multumesc ; merita sa o incerci ptr ca este f f f buna.

  3. Anonymous

    ft bn arata kiar ft ft ft frumoasa

  4. Pingback: Prăjitură cu caise și bezea – Alexandra’s kitchen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.