Aluat:
4 galbenusuri
80 g zahar
150 g unt
250 g faina
coaja rasa de la 1 lamaie
1 lgt praf de copt
gem de caise sau piersici
Glazura:
130 g zahar
150 g nuci macinat
1 lapte zahar vanilat
4 albusuri
Mod de preparare:
Aluat : amestecați toate ingredientele bine, întindeți aluatul obținut pe masa de lucru, cu sucitorul și lăsați în tava neunsa și fără fluture; foaia se poate rupe, dar nu e nici o problema deoarece o asezam frumos in tava (20×30 cm) cu ajutorul mainilor. Aluatul din ton se ingem cu marmelada de caise.
Glazura : se amestecă albusurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul și vanilatul de zahăr, iar la final se încorporează nucile macinate. Spune compoziția peste marmelada din tava.
Barcă la 180 ° C, timp de 30 de minute; facem testul cu scobitoarea. Lasa sa se raceasca si apoi taiem felii.
0 Comentarii