Prajitura Londoni

Aluat:
4 galbenusuri
80 g zahar
150 g unt
250 g faina
coaja rasa de la 1 lamaie

1 lgt praf de copt 

gem de caise sau piersici

Glazura:
130 g zahar
150 g nuci macinat
1 lapte zahar vanilat
4 albusuri

Mod de preparare:

         Aluat : amestecați toate ingredientele bine, întindeți aluatul obținut pe masa de lucru, cu sucitorul și lăsați în tava neunsa și fără fluture; foaia se poate rupe, dar nu e nici o problema deoarece o asezam frumos in tava (20×30 cm) cu ajutorul mainilor. Aluatul din ton se ingem cu marmelada de caise.

       Glazura : se amestecă albusurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul și vanilatul de zahăr, iar la final se încorporează nucile macinate. Spune compoziția peste marmelada din tava.

Barcă la 180 ° C, timp de 30 de minute; facem testul cu scobitoarea. Lasa sa se raceasca si apoi taiem felii.

Si pozele vechi 🙂

Spor la prajiturit! 🙂

Sursa

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede

Prajitura cu mere si foi fragede Foi fragede : 200 g unt 80% 4 oua un praf de sare 2 lg smantana grasa 6 g praf de copt 100 g zahar pudra 600 g faina   Umplutura : 2 kg mere 2 lg zahar 50 g unt scortisoara zeama de lamaie esenta de vanilie   Decor : zahar...

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email1