Blat :
7 albusuri
200 g zahar
2 lg pesmet
4 lg nuci macinate
2 lg faina
Crema :
7 galbenusuri
7 lg zahar
7 lg lapte
500 ml smantana pentru frisca
300 g nuci prajite
300 g Nutella
250 g biscuiti inmuiati in cafea espresso tare, indulcita
Decor :
2 lg cappuccino instant
Mod de preparare:
Intr-o tava (25*39cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, presaram 300 g nuca prajita si taiata.
Peste aceasta nuca, asezam blatul : batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul si mixam pana ce acesta se topeste; separata amestecam pesmetul, faina si nucile macinate si le amestecam cu albusurile cu ajutorul unei linguri de lemn, cu miscari de jos in sus .
Dam la cuptor, dupa ce am intins frumos blatul si lasam la copt circa 20 de minute.
Dupa ce s-a copt blatul, il intoarcem invers cat este cald si il ungem cu 300 g Nutella.
Crema : intr-o cratita mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam apoi laptele, mixand bine si punem pe aburi ; mai amestecam pana obtinem o crema pufoasa (trebuie zaharul sa se topeasca) ; lasam crema sa se raceasca, apoi o dam la frigider. Batem smantana pentru frisca rece si o amestecam cu crema de oua rece .
Peste nutella asezam jumatate din crema (eu am pus 2/3 din crema), apoi un rand de biscuiti inmuiati in cafea usor indulcita si peste ei restul de crema; presaram cappuccino.
Este o „prajitura deliciu” la propriu care merita incercata 🙂
Inspiratia : Sydonia

Seamana cu prajitura tosca, dar e ff. interesanta amestecata cu nuci ! Felicitari!!
Chiar este un deliciu prajitura ! Incearc-o ! Sigur vei fi foarte incantata de gustul ei :)Mersi de vizita
chiar ca nu seamana deloc cu prajitura tosca dar e f buna. am incarcat-o
ma bucur ca ti-a placut praji 🙂
am incercat cateva din retetele tale si mi-au iesit foarte fain,
aceasta are blatul ca prajitura richard cred,trebuie sa verific
mult succes in continuare
ma bucur de vizita si pentru ca ai incercat retetele mele 🙂
Am facut-o dar crema mea a iesit un pic moale. Ce fel de frisca folositi, va rog?
La prajitura din poza,cred ca am folosit Hulala,dar de cativa ani folosesc smantana pentru frisca LaDorna.