Baclava

IMG_6651
Ingrediente :
400 g foi de placinta
ulei pentru uns foile
 
Umplutura : 
300 g nuci macinate
6 lg zahar
2 lgt scortisoara
Sirop :
 400 ml apa
300 g zahar
4 lg miere
esenta de vanilie
coaja rasa de lamaie
zeama de la 1/2 lamaie
50 ml rom
 
Mod de preparare :
Ungem o tava de dimensiunea foilor de placinta cu ulei; punem 5 foi, unse bine fiecare, una peste cealalta, apoi nucile macinate amestecate cu zaharul si scortisoara macinata, inca 4 foi unse fiecare cu ulei , inca un strat de nuca, ultimele 5 foi unse si ele fiecare.Am avut 14 foi de placinta in pachet.
 
 
 
 
Dupa ce am uns si ultima foaie de placinta, taiem sub forma de romburi astfel : intai in lungul tavii, la distanta de circa 5 cm, apoi oblic, la aceleasi distante si dam la cuptor pana se rumenesc foile sau fiecare cum doreste : patratele, triunghiuri… 🙂
  
 
 
Intre timp ne ocupam de sirop :  intr-o craticioara punem pe foc apa cu zaharul si mierea si lasam sa fiarba (circa 7 minute) pana ce siropul devine gros, apoi punem coaja rasa de lamaie, zeama de lamaie, rom-ul si esenta de vanilie .
Peste baclava-ua fierbinte, scoasa din cuptor, se toarna acest sirop tot fierbinte si se acopera cu un servet umed pentru 15 minute.
Putem orna fiecare romb cu fulgi de cocos, nuca macinata sau fistic macinat.
 
 
Este absolut delicioasa aceasta reteta de baclava !
 
 
 
 
Picture 1324
 
IMG_6581
 
IMG_6651
 
 
Nu se introduce in frigider, deoarece se zahariseste.
Spor la pregatit reteta ! 🙂
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

4 Responses to Baclava

  1. Ancuta

    Tare frumoasa si buna. Pup!

  2. Anna

    I love baclava 😀 Neaparat trebuie sa incerc si eu .

  3. miremirc

    Anna sa o incerci reteta pentru ca este delicioasa 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.