Painici cu usturoi

Aluat :
700 g faina
440 ml apa calduta
1 plic drojdie uscata (7 g)
1 lgt sare

Umplutura :
140 g margarina ( unt )
14 catei de usturoi
1 lgt ierburi de provence
1/2 lgt sare

Mod de preparare :
Amestecam faina cu drojdia uscata si sarea, apoi adaugam treptata apa calduta si framantam pana obtinem un aluat care nu se lipeste de maini.

Lasam aluatul sa dospeasca 1 ora, la loc cald.

Intre timp, pana se odihneste aluatul, pregatim umplutura amestecand ingredientele; margarina trebuie sa fie la temperatura camerei. Acest amestec il impartim in 6 parti.

Dupa ce a crescut aluatul il impatim in 6 bile.

Fiecare bila o intindem cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara si o ungem cu o parte din umplutura.

Rulam aluatul pe lung, apoi il sectionam pana la jumatate cu un cutit foarte bine ascutit si din nou rulam astfel incat sa obtinem un melc.

Procedam la fel si cu celelalte 5 bile de aluat.Asezam spiralele obtinute intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt. Se lasa inca 30 de minute la crescut in tava, apoi le dam la cuptor pana se rumenesc frumos.

Dupa ce s-au rumenit foarte putin, le ungem cu uleiul ce s-a scurs in tava si le mai lasam pana sunt coapte bine.

Delicioase 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

5 Responses to Painici cu usturoi

  1. Mimmi

    Trebuie sa fie delicioase,le voi incerca si eu ! :*

  2. miremirc

    trebuie sa le incerci, dar sa folosesti unt in loc de margarina; eu am facut painicile de post 🙂

  3. Timea

    bune, bune si painicile astea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.