Mucenici moldovenesti de post
 IMG_2751
Aluat :
500 g faina
25 g drojdie proaspata
1 lgt zahar
270 ml apa calduta
sare
2 lg ulei
2 lg rom
1 plic zahar vanilat
 
Sirop :
1 ceasca zahar
2 cesti cu apa
2 lg miere
150-200 g nuca macinata
 
Ptr. aluat:
Facem maiaua astfel : drojdia o amestecam cu zaharul intr-o canita cu 3 lg apa calduta; amestecam bine apoi punem 3 lg faina si amestecam din nou; daca este prea gros mai adaugam apa calduta; lasam la dospit pe calorifer cam 10-15 min.
Intr-un castron mai mare cernem faina, facem un cuib si in el punem pe rand uleiul, zaharul vanilat, sarea, rom-ul si maiaua si amestecam incet; treptat punem si apa calduta si amestecam pana ce obtinem un aluat; framantam aluatul pana se desprinde de pe maini.
 
 
Lasam la dospit 1 ora, in castronul acoperit cu un prosop curat de bucatarie, intr-un loc cald, ferit de curenti de aer.
 
Dupa ce a crescut aluatul, luam cu mana bucati din el si facem suluri subtiri, unim capetele si formama un cerc pe care il  rasucim la jumatate formand cifra 8 sau ca si in imaginile de mai jos, formand litera S cu capetii mai stransi.
 
Asezam mucenicii in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, ii mai lasam sa creasca cam 15-20 minute, dupa care ii ungem pe deasupra cu sirop (3 lg zahar amestecat cu 100 ml apa)si ii dam la cuptor pana ce se rumenesc frumos.
 
IMG_2733 IMG_2738
 
Ptr.sirop : fierbem pe foc apa cu zaharul si mierea pana se leaga un sirop;
Scoatem mucenicii copti, ii lasam putin sa se racoreasca apoi ii inmuiem in acest sirop pe ambele parti si ii asezam intr-o tava, apoi presaram nuca macinata deasupra lor. Daca a mai ramas sirop il turnam si pe el deasupra, peste nuca macinata.
 
 
IMG_2742 IMG_2751 IMG_2773
 
Deliciosi, dulci si pufosi 🙂 Nu ai zice ca sunt de post 😛
sursa : laura sava
Please follow and like us:
error1
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Budinca de chia cu fructe si fulgi de orz

Budinca de chia cu fructe si fulgi de orz

Ingrediente : 250 ml lapte de migdale (sau lapte de soia, lapte de cocos sau chiar lapte de vaca...) 2 lg miere 4 lg seminte de chia fulgi de orz ananas bucati din compot   Mod de preparare : Intr-un borcan punem mierea (sau zahar brun, zahar tos, stevie cine...

Gogosi de post

Gogosi de post

Ingrediente : 1 kg faina 500 ml apa calduta 100 ml ulei 50 g drojdie proaspata (sau 2 pliculete drojdie uscata) 1 lgt rasa de sare 3 lg zahar coaja rasa de la 1 lamaie 2 lg rom   Prajire : ulei   Decor : zahar pudra cu aroma de vanilie   Mod de...

Negresa de post cu dulceata

Negresa de post cu dulceata

 Blat :2 cani faina100 g zahar3 lg cacao1 plic praf de coptun varf cutit bicarbonat1/2 cana nuci macinate 1/2 cana ulei1+1/2 cana suc acidulat (sau apa minerala carbigazoasa)300 g dulceata (de visine, de capsuni, de zmeura etc) Glazura :2 lg cacao3 lg zahar1 lg ulei3...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email1