
500 g faina
25 g drojdie proaspata
1 lgt zahar
270 ml apa calduta
sare
2 lg ulei
2 lg rom
1 plic zahar vanilat Sirop :
1 ceasca zahar
2 cesti cu apa
2 lg miere
150-200 g nuca macinata Ptr. aluat: Facem maiaua astfel : drojdia o amestecam cu zaharul intr-o canita cu 3 lg apa calduta; amestecam bine apoi punem 3 lg faina si amestecam din nou; daca este prea gros mai adaugam apa calduta; lasam la dospit pe calorifer cam 10-15 min.
Intr-un castron mai mare cernem faina, facem un cuib si in el punem pe rand uleiul, zaharul vanilat, sarea, rom-ul si maiaua si amestecam incet; treptat punem si apa calduta si amestecam pana ce obtinem un aluat; framantam aluatul pana se desprinde de pe maini.












Scoatem mucenicii copti, ii lasam putin sa se racoreasca apoi ii inmuiem in acest sirop pe ambele parti si ii asezam intr-o tava, apoi presaram nuca macinata deasupra lor. Daca a mai ramas sirop il turnam si pe el deasupra, peste nuca macinata.









sursa : laura sava

Lasă un răspuns