Aluat :
500 g faina,
200 g unt,
1 galbenus,
6 lg zahar,
1 lg otet,
putina sare,
1 lg praf de copt,
200 ml smantana
Umplutura :
1,5 kg mere,
4 lg zahar,
2 lg gris,
1 lgt scortisoara,
1 albus de ou
Mod de preparare : Ptr.aluat : amestecam bine toate ingredientele; impartim aluatul in 2 si dam la frigider 30 minute. (tava = 25*35 cm)
Ptr.umplutura : merele curatate de coaja le dam pe razatoarea mare si le punem intr-o craticioara pe foc impreuna cu zaharul pana se calesc putin, apoi adaugam scortisoara si grisul. Lasam sa se raceasca; albusul de ou il mixam spuma tare si il incorporam in merele calite si racite.
Asamblare : foaie-umplutura de mere-foaie intepata cu furculita din loc in loc . Foile se intind intre 2 folii alimentare , pentru a nu se rupe.
Se coace in cuptor, lasam sa se raceasca si presaram zahar pudra deasupra.
Ce foi frumoase ai facut.
Am facut si eu zilele trecute rulada cu mere dar cu foi de cumparat.