
Blat:
5 galbenusuri,
150 g zahar,
1 plic zahar vanilat,
10 lg apa,
200 g faina,
1 plic praf de copt (10 g)
Crema:
250 g unt,
350 ml lapte,
100 g cocos,
1 lg amidon alimentar,
rom dupa gust
Glazura:
5 albusuri,
200 g zahar
Mod de preparare :
Blat: mixam galbenusurile cu zaharul si plicul de zahar vanilat, adaugam apa treptat, mixand mereu, apoi faina amestecata cu praful de copt . Coacem in tava tapetata (26×37 cm) cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15 minute.
Crema: amestecam amidonul cu nuca de cocos, adaugam laptele putin cate putin sa nu faca cocoloase si punem pe foc pana se ingroasa putin ;lasam la racit apoi punem rom-ul; untul de la temperatura camerei se mixeaza pana devine spumos si in el punem cu lingura putin cate putin din crema de cocos pana o incorporam toata . Intindem crema peste blatul racit.
Glazura: mixam albusurile cu zaharul pana cand compozitia devine tare apoi o punem pe bain marie (baie de aburi) pana se intareste . Luam de pe aburi si o mixam pana se raceste, apoi o intindem peste crema. Deasupra presaram nuca de cocos si dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore.
Feliem prajitura cu un cutit trecut prin apa fierbinte.
Si poza veche 🙂
O super prajitura !
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa : Amalia

Lasă un răspuns