Blat :
6 oua
6 lg zahar
3 lg ulei
7 lg faina
Crema :
500 g branza de vaci grasa
coaja rasa de la 1 lamaie
200 g zahar
200 g unt (80%)
1 fiola esenta de vanilie
Glazura :
750 ml suc Fanta de portocale
4 lg zahar
2 plicuri budinca de vanilie(40 g x2)
Mod de preparare : Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, galbenusurile amestecate cu uleiul treptat, apoi faina si dam la cuptor in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grede Celsius, circa 20 minute. Facem testul scobitorii,.
Crema: mixam toate ingredientele bine de tot; cine doreste poate sa adauge un pumn de stafide. Intindem crema peste blat. Punem prajitura la frigider pana pregatim glazura.
Glazura: Punem pe foc sucul Fanta, zaharul si cele 2 plicuri de budinca de vanilie si amestecam pana se face ca o budinca ;lasam sa se raceasca putin si o intindem peste crema de branza .
Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi feliem.
Sursa : soacra mea Ani 🙂
Pingback: Ceva dulce ca-n Banat: vezi care sunt cele mai faine retete de prajituri cu care sa iti dai gata familia de Paste! | Opinia Timisoarei – Stiri din Timisoara cu foto si video, evenimente, locuri de munca, meteo, curs valutar, cancan, horoscop, imobil