Prajitura cu Fanta

 
Blat :
6 oua
6 lg zahar
3 lg ulei
7 lg faina
 
Crema :
500 g branza de vaci grasa
coaja rasa de la 1 lamaie
200 g zahar
200 g unt (80%)
1 fiola esenta de vanilie
 
Glazura :
750 ml suc Fanta de portocale
4 lg zahar
2 plicuri budinca de vanilie(40 g x2)
 
Mod de preparare :
       Blat: Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, galbenusurile amestecate cu uleiul treptat, apoi faina si dam la cuptor in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grede Celsius, circa 20 minute. Facem testul scobitorii,.
 
 
 
 
 
       Crema: mixam toate ingredientele bine de tot; cine doreste poate sa adauge un pumn de stafide.  Intindem crema peste blat. Punem prajitura la frigider pana pregatim glazura.
 
 
 
       Glazura: Punem pe foc sucul Fanta, zaharul si cele 2 plicuri de budinca de vanilie si amestecam pana se face ca o budinca ;lasam sa se raceasca putin si o intindem peste crema de branza .
 
 
 
 
Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi feliem.
 
 
 
 
 
IMG_1170-300x199
Sursa : soacra mea Ani 🙂
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

One Response to Prajitura cu Fanta

  1. Pingback: Ceva dulce ca-n Banat: vezi care sunt cele mai faine retete de prajituri cu care sa iti dai gata familia de Paste! | Opinia Timisoarei – Stiri din Timisoara cu foto si video, evenimente, locuri de munca, meteo, curs valutar, cancan, horoscop, imobil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.