
6 oua,
150 g zahar,
250 g faina,
3 lg iaurt,
2 lg miere,
50 g unt,
1 plic praf de copt (10 g ) Crema:
4 galbenusuri,
250 g zahar pudra, 8 lg lapte,
250 g unt,
1 plic ciocolata calda,
rom dupa gust,
4 lg cacao Sirop:
150 ml apa,
50 g zahar,
2 lg miere,
rom Decor : 200 ml smantana pentru frisca 2 lg zahar pudra 50 g ciocolata rasa Mod de preparare : Blat: ouala se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam mierea, apoi untul topit, iaurtul, faina amestecata cu praful de copt; se coace in tava 20/30 , in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute; rece se taie in 2.


Crema: mixam galbenusurile cu zaharul pudra si laptele, apoi punem pe aburi pana se ingroasa;se lasa sa se raceasca;untul il mixam spumos, adaugam plicul de ciocolata calda,pudra de cacao si rom-ul, apoi crema de oua lingura cu lingura ;amestecam pana devine o crema omogena.
Sirop: amestecam ingredientele pana se topeste zaharul si mierea.

Asamblare: 1/2 blat insiropat-crema-1/2 blat insiropat-decor -ciocolata rasa (ornamente de ciocolata ,pudra de cacao).


Lasă un răspuns