Prajitura cu ciocolata „Mars”

 
IMG_3885Blat: 
6 oua,
6 lg zahar,
6 lg faina,
3 lg ulei,
4 lg cacao,
1 plic praf de copt
 
Crema ganache:
200 g ciocolata negra(milka dessert),
250 ml frisca lichida (meggle)
 
Crema cu „mars”:
200 ml frisca,

5 g gelatina,
3 batoane „mars”(3*4,7 g),
50 g ciocolata rasa
 
Glazura:
100 g ciocolata,
2 lg lapte,
1 lg unt
 
Sirop:
150 ml apa,
100g zahar,
rom dupa gust
 
Mod de preparare :
 Blat: Mixam ouale pana isi dubleaza volumul apoi adaugam zaharul, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si cacao; din aceasta compoztie coacem 3 foi in tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt .
 
IMG_3722 IMG_3723 IMG_3724 IMG_3725       Crema ganache: Pe aburi, intr-o craticioara, punem 200 ml frisca cu ciocolata rupta bucati si amestecam pana se topeste ciocolata, apoi lasam sa se raceasca si o dam la frigider pentru 3 ore. Dupa ce o scoatem de la rece, o mixam pana devine spuma; mixam cele 50 ml frisca lichida ramasa si apoi o incorporam in compozitia ce a stat la frigider.
 
IMG_3781 IMG_3782IMG_3791 IMG_3792        Crema cu „Mars”: gelatina se amesteca cu 50 ml apa si se lasa la hidratat cca 10 min, apoi o punem pe foc mic, pana se dizolva, dar sa nu atinga punctul de fierbere. Frisca se bate spuma tare,apoi peste ea punem gelatina ,batoanele „Mars” taiate cubulete mici si ciocolata rasa.
 
IMG_3794       Glazura: pe aburi topim punem toate ingredientele si amestecam pana devin omogene, apoi lasam sa se raceasca.
       Sirop: punem pe foc mic,intr-o craticioara, apa si zaharul, timp de 10 minute. Luam de pe foc si adaugam rom-ul.
       Asamblare: foaie insiropata – crema ganache – foaie insiropata – crema cu „mars”- foaie insiropata – glazura – ornamente de ciocolata.
 
IMG_3793 IMG_3796 IMG_3885 IMG_3893 IMG_3874
 
12940437863f0cd5a0
 
Sursa : Andreea Dianu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.