Blat:
6 oua,
6 lg zahar,
6 lg faina,
3 lg ulei,
4 lg cacao,
1 plic praf de copt
Crema ganache:
200 g ciocolata negra(milka dessert),
250 ml frisca lichida (meggle)
Crema cu „mars”:
200 ml frisca,
5 g gelatina,
3 batoane „mars”(3*4,7 g),
50 g ciocolata rasa
Glazura:
100 g ciocolata,
2 lg lapte,
1 lg unt
Sirop:
150 ml apa,
100g zahar,
rom dupa gust
Mod de preparare : Blat: Mixam ouale pana isi dubleaza volumul apoi adaugam zaharul, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si cacao; din aceasta compoztie coacem 3 foi in tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt .
Crema ganache: Pe aburi, intr-o craticioara, punem 200 ml frisca cu ciocolata rupta bucati si amestecam pana se topeste ciocolata, apoi lasam sa se raceasca si o dam la frigider pentru 3 ore. Dupa ce o scoatem de la rece, o mixam pana devine spuma; mixam cele 50 ml frisca lichida ramasa si apoi o incorporam in compozitia ce a stat la frigider.
Crema cu „Mars”: gelatina se amesteca cu 50 ml apa si se lasa la hidratat cca 10 min, apoi o punem pe foc mic, pana se dizolva, dar sa nu atinga punctul de fierbere. Frisca se bate spuma tare,apoi peste ea punem gelatina ,batoanele „Mars” taiate cubulete mici si ciocolata rasa.
Glazura: pe aburi topim punem toate ingredientele si amestecam pana devin omogene, apoi lasam sa se raceasca.
Sirop: punem pe foc mic,intr-o craticioara, apa si zaharul, timp de 10 minute. Luam de pe foc si adaugam rom-ul.
Asamblare: foaie insiropata – crema ganache – foaie insiropata – crema cu „mars”- foaie insiropata – glazura – ornamente de ciocolata.
Sursa : Andreea Dianu
Lasă un răspuns