
Aluat :
5 galbenusuri
200 g zahar
180 ml ulei
125 ml apa clocotita
5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata)
1 plic praf de copt (10 g)
coaja rasa de la 1 lamaie
300 g faina
Umplutura :
13 prune mari proaspete
1-2 lgt scortisoara
Bezea :
5 albusuri
7 lg zahar
Mod de preparare :
Aluat : intr-un castron mixam galbenusurile cu zaharul, apoi cu uleiul treptat, adaugam apa clocotita treptat, mixand pe viteza mica, apoi faina amestecata cu drojdia uscata si praful de copt , coaja rasa de lamaie. Compozitia o turnam in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt.


Prunele le spalam si le stergem , apoi asezam jumatati, una langa alta, peste aluat. Prunele le pudram cu scortisoara macinata.

Dam tava la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute, apoi intindem bezeaua (albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa) peste aluatul copt si mai coacem pentru circa 10 minute .



Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem.


Spor la prajiturit ! 🙂

Lasă un răspuns